Öğrenciler Herbaryum Ve Yaban Hayvanları Müzesini Gezdi

Düzce Uzunmustafa İlköğretim Okulu Doğa Kulübü öğrencileri ve rehber öğretmenleri Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu'nu...

Düzce Uzunmustafa İlköğretim Okulu Doğa Kulübü öğrencileri ve rehber öğretmenleri Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu'nu ve Yaban Hayvanları Müzesini gezdi.

Uzunmustafa İlköğretim Okulu'ndan 40 öğrenci, okul müdür yardımcısı Necmettin Şahin ve sınıf öğretmeni Dilek Balaban ile birlikte, Fen Bilgisi Dersi "Canlıları Tanıyalım" ünitesi kapsamında Düzce'de yetişen bitki ve hayvan türleri hakkında bilgi almak ve bu türleri tanımak amacıyla Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu (DUOF)'nu ve Yabani Hayvan Müzesini ziyaret ettiler.

Reklam
Reklam

Herbaryum sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Necmi Aksoy, Arş. Gör. Neval Güneş Özkan ve Uzman Serdar Aslan "Fosiller, Meyve Tipleri, Bitkilerle ilgili tarihi kitap koleksiyonu, Herbaryumlarda bitkilerin kurutulması ve depolanma aşamaları" konularında öğrencilere bilgiler verdiler.

Ardından DUOF Herbaryum'unda bulunan, Düzce bölgesinden toplanmış olan herbaryum örneklerini gösterildi. Daha sonra öğrenciler yüksek lisans öğrencileri Nihan Koçer ve doktora öğrencisi Bilge Tunçkol rehberliğinde Düzce'nin endemik bitkileri poster sergisini gezdiler ve "Yaşayan Hazine" belgeselini izlediler.

Son olarak Yrd. Doç. Dr. Akif Keten rehberliğinde Zooloji laboratuvarını ve Yabani Hayvan Müzesini gezen öğrenciler burada yaban hayvanlarının doldurulması, sergilenmesi, Düzce'nin yaban hayvanları ve böcekleri konusunda bilgiler aldılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: