Öğrenciler, Hücre Modeli Tasarımında Yarıştı

Gaziantep Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu’nda ‘6. Sınıflar Arası Geleneksel Hücre Modeli Yarışması' düzenlendi. Fen...

Gaziantep Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu’nda ‘6. Sınıflar Arası Geleneksel Hücre Modeli Yarışması' düzenlendi.

Fen ve Teknoloji zümresi öğretmenleri tarafından, görerek ve uygulayarak öğrenmek amacıyla yapılan yarışmaya öğrenciler birbirinden güzel renkli hücre modelleri ile katıldı. Okuldaki diğer öğrencilerin de beğenisine sunulan hücre modelleri büyük ilgi gördü. 6’ncı sınıf öğrencilerinin bireysel olarak katıldığı yarışmada 53 hücre modeli sergilendi.

Birbirinden güzel modeller arasında birinciyi seçmekte jüri üyeleri oldukça zor anlar yaşadı. Yapılan oylama sonucunda en çok oy alan Şeyma Nur Kılıç’ın hücre modeli birinci, Reyhan Durucu ikinci, Enes Parlar üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

Reklam
Reklam

Yarışma hakkında bilgi veren Fen ve Teknoloji öğretmeni Harun Ocaktan, yarışmanın, mikroskobik dünyayı gözlemleyip, kavrayabilmenin güzel bir yöntemi olduğuna dikkati çekti. Projedeki amacın öğrencilere Fen ve Teknoloji dersini sevdirmek olduğunu belirten Ocaktan, şöyle devam etti: "Yarışma ile görerek, uygulayarak ve konu hakkında çalışma yaparak hücre çeşitleri ile yapılarının öğrenilmesi, bağımsız iş yapabilme gücü ve işbirlikçi çalışma yöntemlerini kavrayabilme, özgün tasarım modelleri geliştirme alışkanlıkları kazandırmak amaçlanmıştır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz