Öğrenciler İngilizce Fuarına Yoğun Ilgi Gösterdi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Özel Yıldırım Koleji tarafından öğrencilerin yıl içinde öğrendiği bilgilerin pratiğe...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Özel Yıldırım Koleji tarafından öğrencilerin yıl içinde öğrendiği bilgilerin pratiğe dönüştürülmesi amacıyla düzenlenen İngilizce fuarı yoğun ilgi gördü.

Okulun bahçesinde düzenlenen fuarda, proje sorumluları kendilerini ziyaret eden öğrenciler, bulmaca, bayrak ve başkent bulma, taboo oyunları, balonu patlatıp soruyu bilme, yüzen mektuplar, elma kapıp yeme, sinek avlama, Yıldırım City, tekerleme ve bitiş çizgisine gitme gibi birbirinden farklı 60 stantta oyun oynayarak hem hediye kazandı, hem de İngilizcelerini geliştirdi.

Reklam
Reklam

Okul İngilizce Zümre Başkanı Sebahattin Avşar, “İngilizcenin gözle görülür elle tutulur hale getirilmesinin, öğrencilerin çalışmalarla fuara katılıp eserlerini sergilemelerinin olumlu yönde motive ettiğini, fuarımızdaki stantlarda görevli öğrencilerimiz ve etkinliklere katılan diğer öğrencilerimiz ve velilerimiz İngilizce pratik yapma fırsatı yakalayarak, hem eğlenip hem öğrendiler. Fuarda görev alan herkese teşekkür ederim.” dedi.

Okul Müdürü Mehmet Sarısoy ise “İngilizce öğretmenlerimizin dönem içinde derslerde yaptıkları çalışmaları, İngilizcenin günlük hayatta kullanımının öğrencilerde bunun pratiğe dönüştüğünü, İngilizcenin sadece öğretmen ve veliler tarafından öğrenilmesi için dayatılan bir ders değil, öğrencilerimizin de günlük hayatta kullanılan ve bizim de kullanabileceğimiz bir dil algısı oluşmaktadır ki öğretmenler olarak bizim vermeyi düşündüğümüz kazanımlardan birisi de budur. Çocukların yüzlerindeki öğrenme isteğinin kendilerini mutlu ettiklerini ifade etti ve yapılan etkinlikten dolayı emeği geçen öğretmenlere, öğrencilere ve velilere teşekkür ederim.” dedi.

Reklam
Reklam

Sarısoy, “Yıdırım Zenginleştirilmiş Eğitim Programı olarak adlandırdığımız sistemde, Uluslararası akredite yabancı dil eğitim sistemi, yabancı dil eğitimini Avrupa Konseyi tarafından belirlenen portfolyo ve dil pasaportu kriterlerine uygun standartlarda gerçekleştirme, Cambridge Üniversitesi’nin sınav kuruluşu Cambridge ESOL tarafından yapılan uluslar arası geçerliliği olan University of Cambridge ESOL Examinations (UCLES) sınavlarına katılım ve çevre özel okulların katılımıyla sınav merkezi olma gibi çalışmaları devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: