Öğrenciler İstiklal Marşı'nı Güzel Okumak Için Yarışacak

Ankara'nın Mamak ilçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması'nın ön elemeleri,18...

Ankara'nın Mamak ilçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması'nın ön elemeleri,
18 Şubat'ta Demirlibahçe Bilgi Evi’nde başlayacak. Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen ve öğrenciler arasında büyük heyecana sahne olan yarışmanın ön elemelerine katılanlara Prof. Dr. Nurullah Çetin’in 'İstiklal Marşımızı Anlamak' isimli kitabı ile takdir belgesi hediye edilecek. Gelenekselleşen yarışmanın bu sene de ilköğretim öğrencileri arasında oldukça çekişmeli geçmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yarışmanın amacının, devleti devlet yapan ruhu yeni nesile kazandırmak olduğunu belirtti. Başkan Akgül, "Amacımız, bağımsızlığı gençlerin ruhuna nakşetmektir. 'İstiklal Marşı'nı en güzel ben okurum' diyen öğrencilerimizi Bilgi Evleri'nde yapılacak elemelere bekliyoruz. Bu yarışmaya katılan bütün öğrenciler bizim açımızdan birincidir.” dedi.

Mamak Belediyesi’nin gelenekselleştirdiği ve 18 Şubat’ta ilk elemenin yapılacağı organizasyona şimdiden binlerce öğrenci başvurdu. Mamak’ta bulunan toplam 13 Bilgi Evi’nin öğretmenleri tarafından ön değerlendirmeden geçirilen öğrenciler daha sonra jüri karşısına çıkacak.

Jüri üyeliğini Gazi Üniversitesi’nden emekli öğretim görevlisi Mustafa Firengiz, Mamak Belediyesi Basın Yayın Müdürü Ali Bozdağ, Bilgi Evleri öğretmeni Satı Tuncer ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek bir eğitimci yapacak. 6 Mart’ta Lalahan Bilgi Evi’nde yapılacak son elemeyle yarışmanın finali Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Reklam
Reklam

İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması’na her yıl ortalama 3 bin öğrenci başvuruyor. Mamak’ta bulunan bütün ilköğretim öğrencilerinin katılabildiği yarışmanın elemeleri Bilgi Evleri'nde gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: