“Öğrenciler iyi tanınmalı”

Sarı, Bingöl'deki tüm okullarda öğrencileri iyi tanmak amacıyla rehberlik çalışmaları yürüteceklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı bakanlığı’nda, 2012-2013 eğitim öğretim yılında il ve ilçelerde yapılması düşünülen rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin planlanması toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Sarı, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerindeki amacın, öğrencilerin eğitim sürecinde ilgi, yetenek ve yeterliliklerine göre en üst düzeyde yararlanmaları sağlamak olduğunu ifade etti.

Sarı, “Bu hizmetler yürütülürken öğrenci, veli, sınıf öğretmeni, RAM, okul yöneticileri ve rehber öğretmenlerine büyük sorumluluk düşmektedir. Rehberlik hizmetlerinden sadece sorunlu olanlar değil, bütün öğrenciler yararlanmalı. Öğrenciler iyi tanınmalı ve ona göre eğitsel, bireysel ve mesleki rehberlik yapılmalıdır. Özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerle üstün yetenekli bireylerin yönlendirme, yerleştirme ve izleme sürecinde bilimsel yöntemler kullanılmalıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz