Öğrenciler kaçak elektrikte birinci

ISPARTA (İHA) - TEDAŞ Isparta Müessese Müdürlüğü'nün çalışmaları, kaçak elektriğin en çok öğrenciler tarafından kullanıldığını ortaya çıkardı.

Isparta'da elektrik kaçağı 2004 yılı içerisinde en fazla Mart ayında görüldü. TEDAŞ Müessese Müdürlüğü Mart ayında toplam 92 milyar liralık, bu yıl içerisinde ise 152 milyar liralık kaçak elektrik faturası tahsil etti. Kaçak elektriğin Isparta'da yüksek seviyede olmadığını belirten TEDAŞ Isparta Müessese Müdürü Niyazi Kıvılcım, alınan elektrikle satılan elektrik arasındaki farkın yüzde 7.5 oranında olduğunu söyledi. Farkın kaçak elektriğin yanı sıra şebeke kayıplardan da kaynaklandığını kaydeden Kıvılcım, havaların soğumasıyla kaçakların arttığına dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Isparta'da en çok öğrenciler tarafından kaçak elektrik kullanıldığını açıklayan Kıvılcım, "Mart ayında 51, tüm yıl boyunca 192 abonenin kaçak elektrik kullandığı tespit edildi ve mahkemeye verildi. Kaçak elektrik kullanımı daha fazla kış aylarında görülüyor. Biz de elimizden geldiğince onlara göz açtırmamak için çalışıyoruz. Kaçak elektrik kullanımı en fazla merkezde görülüyor ve çoğunlukla öğrenci kesimi tarafından gerçekleştiriliyor. Biz kendi imkanlarımız doğrultusunda faturayı tahsil etmeye çalışıyoruz. Fakat tahsil edilemezse söz konusu kişiler mahkemeye veriliyor. Daha sonra haklarında yasal takip başlıyor" diye konuştu.