Öğrenciler Karabük Kültürünü Yurt Dışında Tanıtıyorlar

Karabük Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri öğrencilerinin yurt dışında Karabük kültürünü tanıttıklarını bildirdi.

Karabük Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri öğrencilerinin yurt dışında Karabük kültürünü tanıttıklarını bildirdi.

Gürpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtikleri yaz döneminde Otelcilik ve Turizm Meslek Lise'sinin 5 öğrencisinin Leanardo Da Vinci projesi kapsamında Almanya, İtalya ve Portekiz'de staj gördüğünü hatırlatarak, bu uygulamanın devam edeceğini söyledi.

Öğrencilerin yabancı dillerininde bu sayede geliştirme imkanı bulduğunu belirten Gürpınar, "Öğrencilerimiz hem uygulama eğitimlerini yapmışlar, hem yabancı dil öğrenim düzeyini geliştirmişlerdir. Aynı zamanda ülkemizi, ilimizi, ilçemizi okulumuzu dünya devletlerine tanıtmışlar, bir turizm elçiliği yaparak Türk kültürünü, Karabük ve Safranbolu kültürünü bu ülkelerde sergilemişlerdir. Proje sonunda öğrencilerimiz yeni edindiği kazanımlarla okulumuzun kalitesinin artmasına katkı sağlamışlardır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gürpınar, bu okul öğrencilerinin her yıl mayıs-eylül dönemlerinde Karabük ve Antalya'da staj yaptıklarını hatırlatarak, bu sayede eğitimlerini kazandıkları pratikle geliştirdiklerin aktardı.

Kalifiye bir turizm elemanı olmak için kurumsallaşmış turizm işletmeleri ile çalışmanın öğrencilerin menfaatine olduğunu vurgulayan Gürpınar, "Bu amaçla her yıl çalışmalarımız daha hızlı bir tempo ile devam edecektir" dedi.

Muhabir: Ahmet Özler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: