Öğrenciler Kazalar Için Polis, Ambulans Ve Itfaiyeyi Bir Ekipte Topladı

Bilecik Bozüyük Özel Orhangazi Koleji, 19. Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı (İNEPO)’nda Türkiye 2.'si olarak gümüş...

Bilecik Bozüyük Özel Orhangazi Koleji, 19. Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı (İNEPO)’nda Türkiye 2.'si olarak gümüş madalya kazandı.

İstanbul Fatih Koleji ev sahipliğinde Fizik, Kimya, Biyoloji, Sağlık ve Enerji olmak üzere 5 ayrı dalda yapılan olimpiyatta, Özel Orhangazi Koleji önemli bir başarıya imza attı. Aralarında İTÜ, İstanbul Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu gibi kuruluşların akademisyenleri ve bilim adamlarından oluşan jüri tarafından beğenilen Trafik Acil Yardım (TAY) Projesi gümüş madalya ile ödüllendirildi.

Reklam
Reklam

Yarışmaya sundukları projeleri ile Türkiye 2.'si olarak gümüş madalya alan Özel Orhangazi Koleji öğrencilerinden Batuhan Demiral ve Sungur Taha Okur, “Böyle güzel bir ödül aldığımız için çok mutluyuz. Uzun bir çalışmanın sonucunda hazırladığımız Trafik Acil Yardım projemizin amacı, trafik kazalarında acil yardımı en hızlı ve donanımlı şekilde gerçekleştirmek.” dedi.

Türkiye’de artan trafik yoğunluğu ile birlikte kazalarda can kaybının da günden üne arttığına dikkat çeken başarılı öğrenciler, şunları ifade ettiler: “Kaza yerine polis, ambulans veya itfaiyenin ayrı ayrı ulaşması ve müdahalesi trafik yoğunluğundan dolayı gecikiyor. Biz buna çözüm olarak Trafik Acil Yardım Projesi'ni hazırladık. Projemizin hayata geçmesi halinde olası trafik kazasında tek numara aranacak. Tek görevi kazalara müdahale olan ekip; polis, ambulans ve itfaiyenin donanımına sahip olacak.”

Okulun Fen Edebiyat Öğretmeni Murat Köse de daha önce katıldıkları Türkiye finalinde, ilköğretim okulları arası çevre-sosyal kategorisinde 1’inci olarak altın madalya kazanıp, dünya finaline katılmaya hak kazandıklarını hatırlattı. Murat Köse, dünya finalinde de 3’üncü olarak madalya kazandıklarını, bu başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Özel Orhangazi Koleji Müdürü Mahmut Göçmen ise başarılarından dolayı öğrencilerini kutlarken, yeni dereceler beklediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: