Öğrenciler Konteyner Kentteki Çocukları Ziyaret Etti

GAZİANTEP (AA) - Nizip ilçesindeki Hatice Seyit Çeker İlkokulu öğrencileri, konteyner kentte barınan Suriyeli çocukları ziyaret etti.

Nizip ilçesindeki Hatice Seyit Çeker İlkokulu öğrencileri, konteyner kentte barınan Suriyeli çocukları ziyaret etti. "Gaziantep'e Değer" projesi kapsamında Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kentte gelen 3'üncü sınıf öğrencileri, buradaki okulu gezerek "kardeş sınıf" olarak belirledikleri sınıfın öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrenciler, beraber Türkçe şarkılar seslendirerek aynı sırayı paylaştılar, birbirlerine hediyeler verdiler. Sınıf öğretmeni Şeyma Diker, yaptığı açıklamada, proje kapsamında gerçekleştirilen ziyarette güzel anıların yaşandığını söyledi. Türk öğrencilerin, Suriyeli öğrencilerle bir arada olmaktan ve onlarla aynı sırayı paylaşmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Diker, "Amacımız ülkeler ve diller farklı olsa da çocuklarımıza hoşgörü değerlerini kazandırmaktır. Bunu da en iyi şekilde yaptığımızı düşünüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: