Öğrenciler Kuaför Salonunu Yaşlıların Ayağına Getirdi

Aydın’da çeşitli nedenlerle evlerinden çıkamayan yaşlıların ayağına hizmet götüren öğrenciler, okulda öğrendikleriyle başta hasta ve...

Aydın’da çeşitli nedenlerle evlerinden çıkamayan yaşlıların ayağına hizmet götüren öğrenciler, okulda öğrendikleriyle başta hasta ve saç bakımı olmak üzere birçok konuda ihtiyaç sahiplerinin imdadına yetişiyor.

Vimjo Kız Teknik ve Meslek Lisesi, “Ekmeğini İsraf Etme” projesinden sonra sosyal çalışmalarını Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Adnan Menderes Mahalle Muhtarlığı işbirliğiyle hazırladığı “Sorumluluklarımız İçin Öğreniyoruz” adlı projeyi hayata geçirdi.

Adnan Menderes Mahalle Muhtarlığı tarafından belirlenen yaşlılara evlerinde ulaşan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri ile Hasta ve Yaşlı Bakımı Bölümü öğrencileri hem öğrendiklerini uygulama fırsatı yakaladı hem de kendilerini iş yaşamına hazırlama fırsatı buldu. Hafta başından itibaren 7 yaşlı aileye ulaşan öğrenciler kısa sürede planlamaya alınan 24 aileye daha ulaşmayı hedefliyor. Öğrenciler mahalledeki hasta, yaşlı ve engelli kişilere kendi evlerinde öz bakım, şeker ve tansiyon ölçümü, saç ve tırnak bakımı ile saç boyama gibi çeşitli hizmetleri veriyor.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin bu haftaki son durağı Mustafa (65) ve Ümüş Yaylacı (63) çiftinin ikameti oldu. Okul Müdürü Gülfidan Kendirlioğlu, Hasta ve Yaşlı Bakımı Bölüm Şefi Hüsnü Semirtaş, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Bölümü öğretmeni Nazan Karadaş ve Mahalle Muhtarı Sedat Uygun ile birlikte yaşlı çiftin evini ziyaret eden Aslı Kurt, Merve Aybediz, Ayşenur Ergül ve Gül Kadife isimli öğrenciler, yaşlı çift ile ilgilendi.

Öğrenciler, yaşlı çiftin tansiyonlarını ölçtü. Beslenme ve yürüyüş yapmaları konusunda uyarı yapan öğrenciler, kemiklerinin güçlenmesi için süt ürünleri ve balık tüketmeleri tavsiyesinde bulundu. Daha sonra Ümüş Yaylacı’nın saç kesimini istediği şekilde yapan öğrenciler, 2-3 aydır rahatsızlığı nedeniyle kuaföre gidemeyen yaşlı kadının saçını boyadı. Yaklaşık 1 saat Yaylacı çiftinin evinde kalan öğrenciler, son olarak boyanan saçın yıkama işlemini gerçekleştirerek evden ayrıldı.

Yaşlı çift ile birlikte kendisi de tansiyonunu ölçtüren Muhtar Sedat Uygun, “Okul idarecilerimiz öğrencilerin öğrendiklerini uygulayabilmesi için benden yardım istediler. Bizde elimizden geldiğinde yardımcı olmayan çalıştık. Hazırlanan bu proje kapsamında mahalle sakinlerine olabildiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Proje hem mahalle sakinleri hem de gençlerimiz açısından güzel. Okulda öğrendiklerinin uygulamasını birebir yaşıyorlar. Projeden memnununuz, yaşlılarımız da memnuniyetlerinin çeşitli vasıtalarla iletiyorlar. Projeden daha fazla kişinin faydalanması için gayretimizi sürdüreceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Öğrencilerle hem sohbet eden hem de saç bakımını yaptıran Ümüş Yaylacı da, en son 2-3 ay önce kuaföre gidebildiğini belirterek, “Yaşlılıktan dolayı ayaklarım çok ağrıyor. Arabayla gitmek gerekiyor. Ancak çocuklarım işlerinden fırsat bulduğu zaman kuaföre gidebiliyorum. Yoksa kim gelip ‘Senin saçını başını yaptıralım’ diyecek. Uzun zamandır saçımı yaptırmak istiyordum ancak gidemiyordum. Çok memnun oldum. Yaşlılara böyle bir hizmet verilmesi çok hoşumuza gitti. İlk kez buna benzer bir şeyle karşılaşıyorum. Öğrenciler böyle gelmeyi sürdürürse çok memnun olacağım” diye konuştu.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Mustafa Yaylacı ise, şunları söyledi: “Yaşlılar için böyle bir çalışma yapan hocalarımıza, öğrencilerimize ve mahalle muhtarımıza teşekkür ederim. Bu uygulama çok güzel olmuş ve bizler çok memnun olduk”

Vimjo Kız Meslek Lisesi olarak projeye üç ana amaç doğrultusunda başladıklarını açıklayan Gülfidan Kendirlioğlu da, öğrencilerin eğitim ortamlarını geliştirme imkanına kavuştuklarını söyledi. Öğrencilerin öğrendiklerini atölyeden ziyade gerçek ortamda daha iyi uyguladığının altını çizen Kendirlioğlu, “Mahallemizde bir faydamızın olmasını istedik. Çünkü, okullar bulundukları bölgeye fayda sağlamakla yükümlüdür. Çocuklarımız teorik olarak gördükleri derslerini, kendilerine kapılarını açan yaşlılarımızın evlerinde gerçek ortamda geliştiriyorlar” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"HEM ÖĞRENİYOR HEM DE HAYATI TANIYORLAR"

Projedeki asıl amaçlarının öğrencileri hayata hazırlamak olduğuna dikkat çeken Kendirlioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Çocuklarımız sanal dünyanın sanal güzelliklerini öğreniyor ve bunlarla yaşıyorlar. Biz öğretmenleri, onların eğitimin parçası olarak gerçek dünyayı da görmelerini istiyoruz. Hizmet götürdükleri insanların ne sıkıntılar yaşadıklarını ve sorunlarını görüyorlar. Onlara bir nebzede olsa faydalı olmak öğrencilerimizi mutlu ediyor. Böylece onlara öğretimin yanında eğitimi de veriyoruz. Bu çalışmalarımız burada son bulmayacak ve hızla devam edecek. Öncelikli hedefimiz tüm mahalle sakinlerimizin bu imkandan faydalanmasını sağlamak. Daha sonra beldelerimizle devam edeceğiz. İmkanlar ve öğrenci sayımıza göre inşallah tüm Aydın’a yayılacağız”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: