Öğrenciler, Kumbaralarında Biriktirdikleri Harçlıklarıyla Kitap Satın Aldı

Manavgat Sema Koleji öğrencileri, 45 gün içinde kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarıyla kitap satın aldı. Sema Koleji...

Manavgat Sema Koleji öğrencileri, 45 gün içinde kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarıyla kitap satın aldı. Sema Koleji ve Tüter Kırtasiyesi'nin 'Eğitime Yüzde 100 Destek' kampanyası çerçevesinde 1,5 ay önce başlattıkları 'Kumbaralar Açılıyor, Çocuklar Kitaplarla Buluşuyor' projesi kapsamında çocuklar kitapla buluştu.

Öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri paralarıyla kitap aldı. Sema Koleji öğrencisi Nisa Işık, kumbarasında biriktirdiği 22 liranın tamamıyla hikaye kitabı aldığını söyledi. Kitap okumayı sevdiğini belirten Işık, yeniden kitap alımı için anne ve babasından aldığı harçlıkları kumbarasında biriktirmeye devam edeceğini söyledi. Sema Koleji 4/B sınıfında okuyan Tuğba Özen de kumbarasında biriktirdiği 30 lira harçlıkla 6 hikaye kitabı aldığını kaydetti. Furkan Etka Çetin ise 1,5 ay içinde kumbarasında 20 lira biriktirdiğini ve harçlıklarıyla 4 kitap aldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Sema Koleji Müdürü Ahmet Çakır, yaptığı açıklamada, projenin amacının, öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarla kitapla buluşturma olduğunu söyledi. Proje ile öğrencilere hem tutumlu olma alışkanlığı ile küçük yaşta kitapla tanışmasını sağladıklarını belirten Çakır, "Kitap kumbaram kampanyasına öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Kumbarasını boşaltan öğrenciler çok sevdikleri arkadaşları kitaplarla tanıştı. Proje ile öğrencilerimizin küçük yaşta kitap tanışması yanı sıra tutumlu olmalarını istedik." diye konuştu.

Tüter Kırtasiye Proje Koordinatörü Arife Güler İpek ise öğrencilerin proje kapsamında evlerinde kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarıyla kitap almanın sevincini yaşadıklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz