Öğrenciler Mimar Sinan’ın doğdu evi gezdi

Kayseri Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonuyla 150...

Kayseri Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonuyla 150 öğrenci, 45 resim öğretmeni ve mimarlardan oluşan grup Mimar Sinan’ın doğduğu evi ziyaret etti.

Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayelerinde ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı öncülüğünde başlatılan Kayseri Mimarsinan’ı Araştırma, Uygulama ve Tanıtma çalışmaları kapsamında 'Bakmak ve Görmek: Ağırnas' temalı bir çalışmanın başlatıldığını söyledi. Taymuş, bu çalışma sonucunda çıkan eserlerden afiş oluşturulması ve eserlerin sergisinin gerçekleştirilmesi için kurumları ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ortaklaşa bir gezi programı düzenlendiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Gezi hakkında bilgi veren Taymuş, "Kurumumuz önderliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen Melikgazi ve Kocasinan ilçelerindeki ilköğretim okullarında seçilen 150 öğrenci, 45 öğretmen ve Erciyes Üniversitesince belirlenen mimarların katılımıyla Ağırnas Kasabasında bulunan Mimar Sinan’ın doğduğu ev, tarihi eserler ve yer altı şehrine bir gezi düzenlendi. Gezimiz Ağırnas Belediye Başkanı'nın verdiği yemekle son buldu." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz