Öğrenciler, Okudukları Kitabın Yazarıyla Bir Araya Geldi

Güngören Belediyesi’nin düzenlediği “Okullarda Okuma Saati” projesi kapsamında öğrenciler okudukları kitabın yazarlarıyla bir araya geldi....

Güngören Belediyesi’nin düzenlediği “Okullarda Okuma Saati” projesi kapsamında öğrenciler okudukları kitabın yazarlarıyla bir araya geldi. Okudukları “Kanuni Sultan Süleyman” kitabının yazarı Yavuz Bahadıroğlu ile buluşan öğrenciler, birlikte sıralarda kitap okuyup tarihi ve Muhteşem Yüzyıl dizisini eleştirdi.

Güngören Belediyesi Gençlik Meclisi’nin okullarda okuma hızını arttırmak için başlattığı ‘Okullarda Okuma Saati’ tüm hızıyla sürüyor. Proje kapsamında öğrenciler okudukları kitapların yazarıyla bir araya geliyor ve aynı sıralarda birlikte kitap okuyor. Güngören İzzet Ünver Lisesi öğrencileri, Osmanlı dönemini ve Kanuni Sultan Süleyman’ın hayatını ele alan “Kanuni Sultan Süleyman” kitabının yazarı Yavuz Bahadıroğlu ile birlikte bir araya geldi. Birlikte sıralara oturup Yazar Bahadıroğlu ile kitap okuyan öğrenciler, ilk kez bir yazar gördüklerini söyleyerek, son okudukları kitabın yazarıyla buluştuklarından dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Sıralara oturup öğrencilerle sohbet eden Yazar Yavuz Bahadıroğlu, son kitabı olan Kanuni Sultan Süleyman’ın hayatını anlatan “Muhteşem Osmanlı Kanuni Sultan Süleyman” kitabı hakkında öğrencilere bilgiler verip Muhteşem Yüzyıl dizisi ve Sultan Süleyman rolünü eleştirdi.

Yazar Yavuz Bahadıroğlu, yeniden sıralara dönmenin muhteşem bir duygu olduğunu söyleyerek sıralarda insanın tazelendiğini, moral bulduğunu dile getirdi. Bahadıroğlu, “Sizlerle birlikte olmak insanı gençleştiriyor, güzelleştiriyor. Çünkü bu yaşlar ince hesapların yapılmadığı yaşlardır. Bu yaşların bize de bulaşması lazımdır. Çünkü hayatı hesaplı kitaplı yaşıyoruz. Aslında yaşayamıyoruz” dedi.

“YAZARLA BULUŞTURMAK O İŞİ KİŞİSELLEŞTİRİR, KİTAPLA BULUŞMAK GENELLEŞTİRİR”

“Okullarda Okuma Saati” Projesi’nin bütün belediyeler tarafından yapılması gerektiğini söyleyen Bahadıroğlu, “Bu projeyi akıl edenler çok iyi akıl etmiş çünkü sadece yazarla buluşturmak o işi kişiselleştirir ama kitapla buluşmak genelleştirir. Biz öyle bir kültürle geliyoruz ki mesela eskilerimiz yerde bir kâğıt bulsa Kur-an kâğıdı muamelesi yapardı. Gazete kağıdını öper başına koyar, ayak basılmayan bir yere kaldırırdı. Yalova da kâğıt fabrikası var diye İstanbul’un okumuş yazmışları karyolanın ayakucunu katiyen Yalova’ya doğru yapmazlardı. Orada kâğıt var. Kâğıtla ilim yapılır denilirdi. İşte ilme hürmetin bu seviyeye gelmiş haliydi. Günümüzde ise bunu göremiyoruz. Böyle projelerde kağıdın ve kitabın önemine değinerek bunları anlatmak gerekiyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“DEVLET KANALI BİLE DAYANAMADI”

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem karakterinin sürekli dizide birilerini zehirlediğini söyleyen Bahadıroğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Osmanlı saray tarihinde zehirlenerek ölen tek Allah’ın kulu yoktur. Osmanlı sarayına tarihin hiçbir döneminde zehir ve büyücü girmemiştir. Filmler eğlenmek içindir ve eğlendirmek için yapılır. Olduğu gibi kanuniyi anlatsanız kimse seyretmez. Nitekim devlet kanalı öyle bir dizi yapmıştı yayından kaldırıldı. Devlet kanalı bile dayanamadı. Yalnız yapılan bazı olaylar oluyor. Bunlara bu tarihtir diye bakarsanız. Orada yapılan tüm iftiralara ortak olursunuz. Hem vicdanı hem ruhani sorumluluğunuz olur.”

İlk defa bir yazar ile tanıştıklarını söyleyen öğrenciler, bu proje çok önemli bizim için çünkü kitabını okuduğumuz yazarları bazen unutabiliyoruz. Birebir görünce unutma gibi bir şey ortadan kalkıyor” dedi.

Kanuni Sultan Süleyman’ın Hürrem Sultan’a yazdığı divan edebiyatı şiirini okuyan Yazar Bahadıroğlu, öğrencilerden büyük alkış aldı. Bahadıroğlu, öğrenciler için Kanuni Sultan Süleyman kitabını imzaladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: