Öğrenciler planetaryumda bilime dokundu

Güney Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu 5’nci sınıf öğrencileri, Türkiye'nin...

Güney Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu 5’nci sınıf öğrencileri, Türkiye'nin en büyük planetaryumu olma özelliğini taşıyan Gaziantep Gezegenevi'ne gezi düzenledi.

Gezide, fen ve teknoloji dersinde işledikleri dünya, güneş ve ay konularını deney-gözlem yoluyla pekiştiren öğrenciler, uzman rehberler eşliğinde uzay ve uzay bilimleri hakkında geniş bilgi sahibi oldu. Gezegen Evi ve Bilim Merkezi’nde küre şeklindeki planetaryumun içine giren öğrenciler, Astronom Mehmet Köseceli rehberliğinde önce dünyadan yıldızlara baktı. Sonra da tüm gezegenleri tek tek dolaştı. Özel bir program ve düzenekle kürenin tavanına yansıtılan gökyüzü görüntüsü öğrencileri hayrete düşürdü. Küre içinde bulunan koltuklara oturan öğrenciler, gerçek bir uzay yolculuğuna çıkar gibi güneşe yakın ve uzak gezegenleri inceledi. Astronom Mehmet Köseceli’den, 9 gezegeni ayrı ayrı öğrenen öğrenciler, heyecanlarını gizleyemedi. Uzaya meraklı oldukları gözlenen öğrenciler, son olarak güneş sisteminin oluşumunu ve astronotlarla ilgili kısa bir film seyretti.

Reklam
Reklam

Gaziantep Gezegenevi'ne yapılan gezinin oldukça verimli geçtiğini belirten sınıf öğretmeni Sinan Kocaman, öğrencilerin planetaryumda edindikleri bilgi ve tecrübelerin, hem zeka gelişimlerine hem de okullarında aldıkları eğitimlerine katkı sağladığını söyledi.

Uzay hakkında merak ettikleri birçok bilgiyi yaparak yaşayarak öğrenmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler de Gezegenevi'ni şehre kazandıran Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz