Öğrenciler Salonlarda Terledi, Veliler Bahçede Dua Etti

Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), hem öğrencilere hem velilere heyecanlı anlar...

Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), hem öğrencilere hem velilere heyecanlı anlar yaşattı. Bursa’da, üniversite adayları sınıflarda terlerken, velileri de okul bahçelerinde Kur’an-ı Kerim okuyup çocuklarının istikbali için bol bol dua etti.

Bu sene 160 dakika sürecek YGS’ye 870 bin 829'u kız, 1 milyon 52 bin 204'ü erkek olmak üzere, toplam 1 milyon 923 bin 33 aday katılıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren Bursa’da da sınav sebebiyle trafikte hareketli anlar yaşandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sınav yapılan okullar çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Öğrenciler, salonlara, tepeden tırnağa didik dirik aranarak alındı. Adaylara, sınav sırasında gerekli olan kalem, silgi, kalemtıraş, 3 adet meyveli şeker verildi. Öğrencilerin salonlara cep telefonu ve su sokmasına izin verilmedi. Bursa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde çocukları sınava giren veliler, okul bahçesinde Kur’an-ı Kerim okudu. Yasin Suresi okuyup çocuklarına dua eden veliler bir hayli heyecanlıydı.

Reklam
Reklam

Sınava geç kalanlar ise koşturarak okulların yolunu tuttu. Bursa Atatürk Anadolu Lisesi’nde de velilerin okul bahçesinde heyecanlı bekleyişi vardı. Bazı veliler, sınav sistemine tepki göstererek, “Çocuklarımız yarış atına döndü” dedi. Bursa Nilüfer İş Okulu’nda ise engelliler sınava girdi. Okul idaresi, gazetecilerin sınıflardan görüntü almasına izin vermedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: