Öğrenciler, seçecekleri meslekleri tanımı imkanı buldu

Mersin’in Gülnar ilçesinde Anadolu Lisesi öğrencilerinin, değişik kurumlarda 2 gün boyunca hizmet ederek yarınları için...

Mersin’in Gülnar ilçesinde Anadolu Lisesi öğrencilerinin, değişik kurumlarda 2 gün boyunca hizmet ederek yarınları için seçecekleri meslekleri tanımalarını sağlayacak “Toplum Hizmeti” projesi hayata geçirildi.

Kaymakamı Tekin Dündar, Türkiye’de bir ilk olan bu uygulamanın öğrenciler için olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi. Projeyle kendilerine bir hedef belirleyen öğrencilerin yarınları için seçecekleri mesleklerin ayrıntılarını öğreneceğini dile getiren Dündar, öğrencilere mutlaka bir hedeflerinin olması konusunda telkinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Lisesi Müdürü Zekeriya Mercan ise proje çerçevesinde okuldan 224 öğrencinin 34 değişik kurumda 2 gün boyunca mesleği yerinde görmek ve öğrenmek amacıyla toplum hizmetini gerçekleştireceğini kaydetti. Bu sayede öğrencilerin, hayallerindeki mesleği hem bire bir yaşayarak, hem de zorluğunu yakından görme imkanını bulacaklarını dile getiren Mercan, “Öğrencilerimiz hedeflerindeki meslek dallarının ayrıntılarını yerinde görme imkanına sahip oldu.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: