Öğrenciler, seyyar bilgisayar laboratuvarı kurdu -Erzincan Üniversitesi'nde eğitim gören iki kardeş, verilen ödev kapsamında 1 metrekare büyüklüğünde tekerlekli seyyarbilgisayar laboratuvarı yaptı

Erzincan Üniversitesi'nde eğitim gören iki kardeş, verilen ödev kapsamında 1 metrekare büyüklüğünde tekerlekli seyyar bilgisayar laboratuvarı yaptı.

Erzincan Üniversitesi'nde eğitim gören iki kardeş, verilen ödev kapsamında 1 metrekare büyüklüğünde tekerlekli seyyar bilgisayar laboratuvarı yaptı.

Erzincan Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aytekin Sanalan, 4'üncü sınıf öğrencisi Faruk ve Ekrem Konan kardeşlere, seyyar sınıf oluşturmaları için ödev verdi.

Öğrenciler de 1 metrekarelik tekerlekli bir dolap içerisine 21 bilgisayar, 1 projeksiyon cihazı, kablosuz internet ile bilgisayarların şarj edilebileceği elektrik aksamı yerleştirilerek seyyar bir bilgisayar laboratuvarı kurdu.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 16 bin liraya mal olan seyyar sistem ile her sınıf akıllı laboratuvara dönüşebiliyor. Konan kardeşlerin 16 bin liralık harcaması, üniversite tarafından karşılandı. Seyyar akıllı sınıf laboratuvarından bölümdeki 330 öğrenci yararlanmaya başladı.

Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aytekin Sanalan, sistemin Türkiye'de ilk olduğunu belirterek, "Eğitim Fakültesi'nde normal bir sınıfı bilgisayar laboratuvarı haline getirebilmek için tasarladık. Dersimizde teknolojiye ihtiyacımız varsa, donanımı 5 dakika içerisinde kurup, normal bir sınıfı akıllı tahtalı bir bilgisayar laboratuvarı haline getirebiliyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: