Öğrenciler, Sigarayı Tabutta Taşıdılar Sonra Gömdüler

Şanlıurfa’da ilköğretim öğrencileri, ‘Şehrimizi sigara izmaritinden temizledik, siz de kendinizi sigaradan arındırın’ sloganıyla sigaranın bırakılması...

Şanlıurfa’da ilköğretim öğrencileri, ‘Şehrimizi sigara izmaritinden temizledik, siz de kendinizi sigaradan arındırın’ sloganıyla sigaranın bırakılması konusunda çağrı yaptı. Öğrenciler, sigara ve uyuşturucuya tepkilerini dile getirmek için tabutun içine koyarak şehir merkezinde tur atarak, izmaritleri topladı.

Şanlıurfa Yeşilay Şanlıurfa Temsilciliği, alkol, uyuşturucu madde ve sigaraya karşı mücadele başlattı. Toplumun en küçük yapı taşı birimini oluşturan ailelerin bilinçlenmesini amaçlayan Kızılay ve öğrenciler, şehir merkezinde yerlere atılan izmaritleri toplayarak vatandaşlara sigarayı bırakma çağrısında bulundu. Sigarayı tabuta koyarak şehir merkezinde dolaştıran öğrenciler tüm sigara içenlere seslenerek sigarayı bırakmalarını istedi.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Çelik, Şanlıurfa Kızılay Şubesi ve Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu izcileri olarak, Şanlıurfa’da sigara ve uyuşturucuya olan tepkilerini dile getirmek ve sigaranın zararlarına dikkat çekmek için toplandıklarını belirtti. Vatandaşın dikkatini çekmeyi hedeflediklerini ifade eden Çelik, ‘şehir, sigara izmaritlerinden temizlendi, siz de temizlenin’ mesajı vermek istediklerini vurguladı. Çelik, şunları kaydetti:

”Öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımızla birlikte burada sigara izmaritlerini sembolik olarak temizleyeceğiz. Bizim velilerimizden ve vatandaşlarımızdan istirhamımız, onların da kendilerini sigaradan arındırmaları. Biliyoruz ki şu anda sigaranın içerisinde 4 bin zararlı madde var. İçtiğimiz sigara, çocuklarımız içmese bile evde kullanıyorsak, çocuklarımız pasif içici olarak olumsuz etkileniyor. Biz kendimizi düşünmemiş olabiliriz ama geleceğimizi, çocuklarımızı bu tür kötü alışkanlıklardan, sağlık ve sıhhatlerini düşünmek zorundayız. Onları zararlı alışkanlıklardan korumak adına herkesi bugünden itibaren sigarayı bırakmaya davet ediyoruz.”

Reklam
Reklam

Sigaraya tepkisini dile getiren ilköğretim öğrencilerinden Fatoş Yılmaz ise sigaraya hayır dediklerini ve kimsenin içmesini istemediklerini aktardı. Yerdeki izmaritleri tüm halk adına yerden topladıklarının altını çizen Yılmaz, herkesin bundan bir mesaj çıkarmasını istediklerini ve herkesin örnek almasını istediklerini anlattı. Bugün sigarayı öldürdüklerini kaydeden başka bir öğrenci Mahmut Önal da onu mezara gömeceklerini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: