Öğrenciler SOBİLDEM'i ziyaret etti

Elazığ Baskil İlçesinin Büyük Pınar İlk Öğretim Okulu öğrencileri, Elazığ Sosyal Bilimsel Destek Merkezi'ni ziyaret etti.

Elazığ'da SODES Projesi kapsamında oluşturulan SOBİLDEM'i ziyaret eden öğrencilere, koordinatör Emir Süleyman Sanaç ve öğretmenler tarafından yer çekimi, iletişim, iletken ve yalıtkan maddeler, basınç, insan nabzı ve hayvanlar hakkında bilgi verildi.

Baskil Milli Eğitim Müdürü Ahmet Turan Yılmaz şunları ifade etti “bu projeyi meydana getiren emir hocama, Sedat hocama ve öncelikle bu güzelliği bu çocuklara sundukları için teşekkür ediyorum. Biz Baskil ilçesi olarak o ücra köylerde ki belki hiçbir şekilde şehri görmeyen birçok öğrencimizi buraya getirmekle o çocuklarımızın ufuklarının açılmasını o çocuklarımızın görmedikleri şeyleri görerek hayal güçlerinin daha da güçlenmesini sağlamaktan gerçekten çok mutluyuz bu imkânı bize sağlayan ilçe kaymakamımız Oğuzhan Bingöl’de gelmek istedi ama sayın kaymakamımız rahatsızlığı dolaysıyla bugün gelemedi daha sonra ki günlerde bizlerle birlikte olacak. Günlük 70 veya 80 öğrenciyi Baskil’den buraya getirerek çocuklarımıza bu etkinlikleri izleteceğiz” diye belirtti.

Reklam
Reklam

Sosyal Bilimsel Destek Merkezi Proje Koordinatörü Emir Süleyman Sanaç ise “Baskil’in köylerinden biz buraya özellikle çocukların gelişimi ile ilgili çalışıyoruz. Bunu yaparken özellikle köy okullarına ulaşmak en büyük hedefimiz, Baskil ilçesi ile başladık bundan sonrada ilçelerden misafirlerimiz olacak SOBİLDEM olarak çocuklarımıza farklı bir gün yaşatmak ve onları merkezimizde ağırlamak mutluluk duyuyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: