Öğrenciler Sordu, Başkan Cevapladı

Balıkesir'in Gönen ilçesinde, Şehit Kaymakam Rahmi Bey İlköğretim Okulu 4/B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Osman Kısa...

Balıkesir'in Gönen ilçesinde, Şehit Kaymakam Rahmi Bey İlköğretim Okulu 4/B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Osman Kısa ile birlikte Belediye Başkanı Hüseyin Yakar’ı makamında ziyaret etti.

Kendilerini kapıda karşılayan Başkan Yakar’a öğrenciler adına aynı sınıfta öğrenimini sürdüren kızı Sümeyra Yakar çiçek verdi. Minik misafirlerine meyve suyu ikram eden Başkan Yakar’a öğrenciler merak ettikleri soruları sordu. Belediyelerin görevleri hakkında öğrencileri bilgilendiren Başkan Yakar, “Gelecekte ülkeyi yöneten kişiler sizin aranızdan çıkacak" dedi.

Reklam
Reklam

Belediye başkanlığının asla bir meslek olmadığını ifade eden Yakar, Ankara Gazi Üniversitesinden mezun olduktan sonra aynı üniversitede yüksek lisans yaptığını, mesleğinin makine mühendisliği olduğunu söyledi. Yakar, “Nasıl belediye başkanı seçildiniz, zor oldu mu?” sorusuna da, “Sonuçta bu makamlar hizmet makamları. Bana da hizmet konusunda bir görev verildi. Gönen halkına yapacağımız hizmetleri anlatarak oylarına talip oldum. Gönen halkı da bana teveccüh gösterdi ve 2004 yılındaki ilk seçimde yüzde 44 ve 2009 yılındaki seçimde yüzde 38 oy oranı ile beni bu makama taşıdı” cevabını verdi.

Daha sonra belediye binası önünde öğrencilerle toplu resim çektiren Başkan Yakar, misafirlerine balon hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: