Öğrenciler taziye evinde eğitim görüyor

Batman'ın Sason ilçesi Yukarı Karameşe köyüne bağlı Tire mezrasında öğrenciler taziye evinde eğitim görüyor.2011 yatırım...

Batman'ın Sason ilçesi Yukarı Karameşe köyüne bağlı Tire mezrasında öğrenciler taziye evinde eğitim görüyor.
2011 yatırım programı kapsamında kendilerine yeni okula yapılacağı için prefabrik olan okulları yıkılan öğrenciler yeni okulları yapılıncaya kadar taziye evine taşındı. Taziye evinde incelemelerde bulanan Milli Eğitim Müdürü M. Alaattin Çetin, “2011 yatırım programı kapsamında bu mezramıza yeni bir okul yapacağız. Kış şartlarında ulaşım zorluğu olduğu için öğrencilerimizi başka okullara nakletmemiz de söz konusu olmayınca, köylülerin teklifiyle taziye evini okula dönüştürdük, yeni okul yapılıncaya kadar öğrencilerimiz eğitimlerine burada devam edecek, buranın onarım ve tadilat ile ilgili bütün masraflarını Malmüdürümüz üstlendi, kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.
Mezrada yaşayayn vatandaşlardan M. Salih Çaçan da öğrencilerin okulsuz kalmaması için taziye evini okula dönüştürdüklerini belirterek, bu konuda kendilerine yardım eden Milli Eğitim Müdürü ve mal müdürüne teşekkür etti.
Prefabrik olan okulun daha soğuk olduğunu dile getiren 4/A sınıfı öğrencisi Mizgin Çaçan ise “Diğer yerimiz daha soğuktu, sonra orayı yıktılar, niye yıktıklarını bilmiyorduk, sonra öğrendik ki; yeni okul yapacaklar, bizi de yeni okul yapılıncaya kadar buraya aldılar, burada daha iyi ısınıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz