Öğrenciler Topladıkları Mavi Kapakla Bir Engellinin Hayatını Değiştirdi

Hatay'ın Erzin ilçesinde ilköğretim öğrencileri 'Bir kapak, bir umut' kampanyası kapsamında topladıkları 25 bin kapakla,...

Hatay'ın Erzin ilçesinde ilköğretim öğrencileri 'Bir kapak, bir umut' kampanyası kapsamında topladıkları 25 bin kapakla, bir engelliye akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Erzin 75 Yıl ilköğretim Okulu öğrencileri büyüklere örnek olacak proje ile bir engellinin hayatını değiştirdi. Okulun rehber öğretmenleri Tayfun Uçar, Oğuz Aydın ve öğrenciler tarafından bir süre önce başlatılan kampanya ile 25 bin adet mavi kapak toplandı. Türkiye Omurilik Felçliler Derneği ile görüşen okul yöneticileri toplanan kapakların akülü tekerlekli sandalye için yeterli sayıda olmadığı cevabını aldı.

Reklam
Reklam

Tekerlekli sandalyenin 60 yaşındaki bir bedensel engelliye verileceğini öğrenen dernek yetkilileri, bir süre sonra okul müdürü Abdülkadir Hayta'yı arayarak öğrencilerin bu fedakar davranışı karşısında çok duygulandıklarını ve aracı yollayacaklarını söyledi. Uzun bir uğraştan sonra toplanan kapaklarla bir adet akülü tekerlekli sandalye alan öğrenciler, sandalyeyi okul yöneticilerine teslim etti.

Öğrencilerin mavi kapak toplayarak aldıkları tekerlekli sandalye için okulda tören düzenlendi. Törene Kaymakam İskender Yönden, Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Milli Eğitim Müdürü Kazım Sağıroğlu, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerde engelli bilincinin oluşmasının önemli olduğunu ifade eden Kaymakam İskender Yönden ''Bir engelliye yardım edebilmek için engelli olmaya gerek yok. Onlar gibi düşünmek, kendimizi onların yerine koymak yeterli. Engelliye sahip çıkmak toplumsal bir sorumluluk. Unutmamak gerekir ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bu kampanyayı başlatan öğrenci ve okul yöneticilerine canı gönülden teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: