Öğrenciler ‘uludere’ İçin Yürüdü

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) eğitim gören bir grup öğrenci, Uludere olayının yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) eğitim gören bir grup öğrenci, Uludere olayının yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş yaptı.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 34 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan olayle ilgili OMÜ'de eğitim gören bir grup öğrenci, ellerinde pankartlarla slogan atarak Eğitim Fakültesi önünden Fen-Edebiyat Fakültesi’ne yürüyüş düzenlediler. Yürüyüşte Kürtçe ve AK Parti aleyhinde slogan atan grup adına basın açıklaması yapan Sibel Yılmaz, "Katliamın üzerinden tam bir yıl geçti. Bu geçen uzun zaman dilimi içerisinde canlı tanıkların ifadesi dahil her şey ortadaydı. Onlarca yıldır gökyüzünden bomba yapan bu topraklarda daha fazla gözyaşı olmasın diye bizler, OMÜ'lü öğrenciler olarak, devleti yaşananların bir katliam olduğunu kabul etmeye, sorumlu ve faillerin yargı önüne çıkarılması için üzerine düşen vazifeyi yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Sibel Yılmaz isimli öğrencinin yaptığı basın açıklamasının ardından slogan atan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: