Öğrenciler, Vali Daşöz İle Röportaj Yaptı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu öğrencileri, ilk kez çıkaracakları okul dergisinde yayınlanmak üzere, Manisa Valisi...

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu öğrencileri, ilk kez çıkaracakları okul dergisinde yayınlanmak üzere, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ile röportaj yaptı.

Vali Daşöz’ün makamında yapılan röportaja 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu 6/C sınıfı öğrencilerinden Semanur Okşaş, Enis Taha Güzel, İbrahim Ethem Altınsoy ve Burak Kılıç katıldı. Öğrenciler, Vali Daşöz’e proje sayesinde okuma alışkanlıklarının artığını, sevgi, saygı ve özgüvenlerinin geliştiğini söylediler.

Öğrencilerin, “251 Bin Dev Öğrenci Projesini başlatma nedeniniz? Projenin önemi ve projenin başarıya ulaştığını düşünüyor musunuz? Projeyi başlatmanızdan mutluluk duyuyor musunuz?” şeklindeki sorusuna yanıt veren Vali Daşöz, “Adını ilimizdeki öğrenci sayısından alan bu projeyle, öğrencilerimizin hem okul hayatlarında, hem de yaşamları boyunca daha mutlu ve daha başarılı olmalarına katkı sağlayacak kazanımlar elde etmeleri hedeflenmektedir. Projenin bir amacı da, okuma alışkanlığını geliştirmek. Gelişmiş ülkelerle kıyasladığımızda, okuma alışkanlığımızın yetersiz olduğu görülmektedir. Çocuklarımızda bilgi eksikliğine ve hayal gücü yetersizliğine yol açan bu durum, hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir sorun. Bundan dolayı projede kitap sevgisi ve okuma alışkanlığının geliştirilmesi konusuna özel bir önem verildi” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Daşöz, “Proje metninden anlaşılacağı üzere 251 Bin Dev Öğrenci Projesi özünde bir eğitim, başarı, hoşgörü, sevgi, mutluluk ve demokrasi projesidir. Bu projenin kahramanları öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizdir. Bizler ise sizlerle proje arkadaşı olmanın mutluluk ve bahtiyarlığını yaşayacağız. Proje kapsamında dev öğrenciler Manisa’yı tanıtıyorlar ve dev eserlerin temellerini atıyorlar. Manisa’ya kalıcı eserler bırakıyorlar ve gelişmelerden gurur duyuyorum” diye konuştu.

Röportaj sırasında Vali Daşöz ve arkadaşlarının fotoğraflarını çeken Enis Taha Güzel’in ustalıkla oluşturduğu kareler, adeta foto muhabirlerine taş çıkarttı. Ziyaret sırasında Semanur Okşaş da, Vali Daşöz’e kendi yaptığı dev öğrenci logosunu sundu. Öğrenciler, Manisa’ya renk katan, okula hareketlilik getiren ve öğrencilerin ufkunu açan 251 Bin Dev Öğrenci Projesi'ni başlattığı için Vali Halil İbrahim Daşöz’e teşekkür ettiler.

Kendisine yöneltilen diğer soruları da samimi bir şekilde yanıtlayan Vali Daşöz, öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: