Öğrenciler, Velilere Sertifika Verdi

Eskişehir'de "Anne Baba Eğitimi Programı"na katılan veliler, başarı sertifikasını öğrencilerden aldı.

Eskişehir'de "Anne Baba Eğitimi Programı"na katılan veliler, başarı sertifikasını öğrencilerden aldı.

Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde açılan 7-19 yaş Anne Baba Eğitimi Programı'na 7'si kadın, 14 veli katıldı. Aile içi iletişimin daha da etkinleşmesi amacıyla gerçekleştirilen programın sonunda öğrenciler, velilerine başarı sertifikası verdi.

Okuldaki törende konuşan Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Temur, iletişim eksikliğinin, toplumun bir sorunu olduğunu belirterek, "Bu toplum iletişim sorununu çözerse, birçok şeyi değiştirir" dedi.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü Sırrı Kabadayı da Tepebaşı Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirdikleri eğitim programının 8 hafta, 32 saat sürdüğünü söyledi.

Kabadayı, "Programı aile içi iletişimi etkin kılmak, öğrencilerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirdik" ifadesini kullandı.

Psikolojik danışman Yasemin Şafak da eğitimlerde "ergeni tanımak, iletişim kurmak, birlikte büyümek, aile tutumları, riski yönetmek, olumlu davranış kazandırma, uzlaşabilmek, geleceği planlamak" gibi konular üzerinde durduklarını kaydetti. Şafak, anne baba eğitimlerinin daha da yaygınlaşmasını diledi.

Velilerden Musa Dülger ise programın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken, Dilek Baltacı da kursun yararlı olduğunu dile getirdi.

Eğitime katılan Mehmet Ali Ertoy'a sertifikasını oğlu Cemal Can Ertoy, Sedat Esenli'ye de oğlu Sercan Esenli verdi.

Okulun Müdür Başyardımcısı Fatih Baltacı ve eşi Dilek Baltacı da sertifika almanın mutluluğunu yaşadı.

Bir yaşındaki torunu Egemen Yıldız ile törene katılan Aysel Şahin ise sertifikasını kimya öğretmeni Pınar Güneş'ten aldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Oktay Özden

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: