Öğrenciler Yarı Yılda Uzaya Yolculuk Yapacak

Geleceğin bilim insanlarının Kocaeli’nden çıkacağına inanan Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda hayata geçirdiği Bilim Teknoloji Kulübü’nü...

Geleceğin bilim insanlarının Kocaeli’nden çıkacağına inanan Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda hayata geçirdiği Bilim Teknoloji Kulübü’nü çocukların hizmetine sunmaya devam ediyor. Bilim Teknoloji Kulübü (BTK) bu çerçevede yarıyıl tatili için yeni bir proje hazırladı. “Uzaya Yolculuk” adını taşıyan proje kapsamında çocuklar, uzayın büyülü dünyasını keşfedecek. Projeye katılmak isteyen öğrenciler için başvuru süresi bugün başlıyor.

Atölye ve Gökevi grubundan oluşacak projede anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri yer alacak. Çocuklar haftanın beş günü kendi yaş grupları dâhilinde projeye katılacak. Projenin birinci grubunda atölye eğitimleri yer alacak. Bu grupta, çocuklar, teleskop yapımından, roket yapımına, dünyanın katmanlarının görsel olarak modellenmesine uzanan geniş kapsamlı bir çalışmaya dâhil olacak.

Reklam
Reklam

İkinci kısımda ise gökevi çalışması yer alacak. Çocuklar BTK içinde kurulacak gökevi çadırı içinde adeta uzay yolculuğuna çıkacak. Gökyüzünün büyülü dünyasını inceleyecek olan öğrenciler, burada astronomik olayları gerçekçi bir şekilde izleyerek, gezegenler, ay takımyıldızları ve birçok gök olayı hakkında bilgi sahibi olacak.

Proje 28 Ocak 8 Şubat tarihleri arasında yani yarıyıl tatilinde gerçekleştirilecek. 10 günlük projede anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri yer alacak.

Projeye katılmak isteyen öğrenciler için başvuru süresi bugün başlıyor. Başvuru süresi 25 Ocak Cuma günü sona erecek. Başvurular Bilim Teknoloji Kulübü’nün Plaj Yolu Cumhuriyet Mahallesi’ndeki adresine şahsen yapılacak. Ayrıca kulübün 226 83 84 numaralı telefonundan da kayıt alınacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: