Öğrenciler, Yazarlarla Birlikte Aynı Sırada Kitap Okudu

Güngören Belediyesi Gençlik Meclisi, ‘Okullarda Okuma Saati’ projesi kapsamında aynı sıralarda kitabın yazarıyla öğrencileri buluşturdu....

Güngören Belediyesi Gençlik Meclisi, ‘Okullarda Okuma Saati’ projesi kapsamında aynı sıralarda kitabın yazarıyla öğrencileri buluşturdu.

Güngören Belediyesi Gençlik Meclisi çocuklara kitap okuma alışkanlığını arttırmak için bir proje başlattı. 5. 6. ve 7. sınıf öğrencileri, okudukları kitabın yazarıyla birlikte aynı sırada kitap okudu. Proje kapsamında Güneşlitepe İlköğretim Okulu öğrencileri karnelerini aldıktan sonra Mehmet Akif Ersoy’u anlatan ‘Akif Dede’ kitabını, kitabın yazarı Vehbi Vakkasoğlu ile birlikte okudu.

Reklam
Reklam

Kitap okuyan bir toplum olma yolunda önemli adımlar attıklarını dile getiren yazar Vehbi Vakkasoğlu, “Kitap okumak bir sevgi işi. Alıştırmak için sevdirmek lazım. Burada okur-yazar buluşmalarının çok önemi var. Çocuklar yazarı severse daha çok kitaba yöneliyor. Güngören Belediyesi Gençlik Meclisi’ni böyle önemli bir projeyi hayata geçirdikleri ve beni minik okurlarımla buluşturdukları için çok teşekkür ediyorum.” dedi. Güngören Gençlik Meclisi Başkanı İlbeyi Dağlar da “Amacımız öğrencilerle kitabın yazarını buluşturup aynı sıralarda kitap okumalarını sağlamak. Daha öncede sevgi kütüphaneleri projemizde Anadolu’nun dört bir köşesindeki okullarda kütüphaneler açmıştık.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz