Öğrenciler Ygs Öncesinde Hz. İbrahim’in Makamına Akın Etti

Türkiye genelinde yarın yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde Şanlıurfalı öğrenciler Hz. İbrahim’in...

Türkiye genelinde yarın yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde Şanlıurfalı öğrenciler Hz. İbrahim’in makamına akın etti.

Maratonun ilk sınavı olan YGS’ye yarın girecek olan öğrenciler aileleriyle birlikte Şanlıurfa’da bulunan kutsal mekanlara akın ederek dua ettiler. Ezandan sonra sınav üzerine vaaz verildi. Vaazın ardından ise öğrenciler için dua edilmesi istendi. Öğrenciler aileleriyle birlikte, Hz. İbrahim’in doğduğu mağaraya girebilmek için uzun kuyruklar oluştururken, bazı öğrenciler de dışarıda durarak dua etti.

Reklam
Reklam

Yarın yapılacak sınavdan dolayı çok heyecanlı olduğunu söyleyen lise son sınıf öğrencilerinden Seda Ateş, emeklerinin boşa gitmemesi için Allah’a tevekkül etmeye geldiğini söyledi.

1 yıldır sınava hazırlandığını belirten Mahmut Yücetepe ise, “Yarınki sınavda başarılı olmak için arkadaşlarla buraya geldik. Sınava yanımda götüreceğim kalemi okuttum” dedi.

Umut Kılıç da, istediği bölüme girebilmek için çok çalıştığını bu sebeple dua ettiğini söyleyerek, sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diledi.

Bazı aileler ise sınava girecek çocukları için Hz. İbrahim’in makamında bulunan kutsal çeşmeden su aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: