Öğrenciler Zeka Oyunları Ile Hem Öğreniyor Hem De Eğleniyor

Gaziantep Özel Çağlayan İlköğretim Okulu’nda açılan Zeka Oyunları ve Düşünme Becerisi sınıflarındaki öğrenciler, hem öğreniyor...

Gaziantep Özel Çağlayan İlköğretim Okulu’nda açılan Zeka Oyunları ve Düşünme Becerisi sınıflarındaki öğrenciler, hem öğreniyor hem de eğleniyor.

Anasınıfından sekizince sınıfa kadar tüm öğrenciler serbest etkinlik saatlerinde haftada birer saat zeka oyunları dersi görüyor. Zeka oyunları dersinin öğrencilerin başarısına yüzde 100 katkı sağlayacağına inandıklarını ifade eden Okul Müdürü Mustafa Üsküplü, “Zeka oyunları çocukların zihinsel ve motor gelişimini destekliyor, hayal güçlerini, düşünce becerilerini ve keşfetme isteğini geliştiriyor. Bilgisayar oyunlarının öğrencilerde meydana getirdiği dikkat dağınıklığına karşılık, zeka oyunlarının öğrencilerin derslerdeki dikkat ve yoğunluklarını artıracağına inanıyorum. Öğrencilerimizin ders başarısına yüzde 100 katkısı olacaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Öğrencilere eğitici ve eğlenceli oyunlar sunduklarını belirten okulun Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Zafer Kurt, “Bu oyunlardan bazıları çocukların zaman kavramlarını tanımalarını sağlayan eğlenceli ve eğitici oyunlar. Çocukların bağlantısal düşünme, seçici dikkat, odaklanma ve konsantrasyon, parça bütün ve şekil zemin ilişkisi becerilerini geliştiren oyunlar.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Mehmet Fatih Şelli, “Zeka oyunları dersinde hem eğleniyor hem de öğreniyoruz. Her hafta ayrı bir zeka ve strateji oyun öğreniyoruz. Dersler çok zevkli geçiyor. Haftalık ders saatinin arttırılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Velilerden Nurşen Şelli ise oğlunun zeka oyunları dersinin olduğu günü iple çektiğini, yıl sonunda öğrenciler arasında zeka oyunları yarışması düzenlenmesini istediklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: