Öğrencilerde Bisiklet Sevinci

İzmit’te 5.sınıf öğrencileri bisiklet sevinci yaşanıyor. İzmit Belediyesi tarafından öğrencilere verilen ücretsiz bisikletlerin dağıtımı devam...

İzmit’te 5.sınıf öğrencileri bisiklet sevinci yaşanıyor. İzmit Belediyesi tarafından öğrencilere verilen ücretsiz bisikletlerin dağıtımı devam ediyor. Mehmet Ali Paşa’da bulunan Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu’nda 71 öğrenci, Özel Seymen Ortaokulu’nda da 65 öğrenci bisikletlerini Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın elinden aldı.

Bisiklet dağıtımında Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu Müdürü Durmuş Ali Kızıltaş, Mehmet Ali Paşa Mahalle Muhtarı Mehmet Kampara, Özel Seymen Ortaokulu Müdürü Renan Kıran, öğretmenler, velilerle öğrenciler de hazır bulundu.

Reklam
Reklam

71 öğrencinin bisiklet aldığı Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Orta Okulu’ndaki dağıtım töreninde konuşan Mehmet Ali Paşa Mahalle Muhtarı Mehmet Kampara, “Belediye Başkanımız sanki kendisi bu okullarda okuyormuş gibi okullara destek oluyor. Bisiklete çok önem veren başkanımızdan ilk bisikleti ben aldım. İzmit için çanla başla çalışan başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Nevzat Doğan, İzmit için bir şanstır” şeklinde konuştu. Muhtar Kampara, konuşması sırasında bir de şiir okudu.

İzmit Belediye Başkanı Doğan da bisikletlerin bütün çocuklara hayırlı olmasını dileyerek, ”Bisikletleri kazasız belasız şekilde kullanın. Kasklarınızı mutlaka takın. Özel okul, devlet okulu ayrımı yapmadan bütün 5. sınıf öğrencilerine bisiklet veriyoruz” şeklinde konuştu. Doğan, ilk önce bütün öğrencilere bisiklet kullanmayı öğrettiklerini de hatırlatarak, ”20 binden fazla öğrencimize bisiklet eğitimi verdik. Eğitimler sonunda da öğrencilere bisiklet kullanma belgeleriyle sertifikalar veriyoruz. Bisiklet dağıtımı karnelerden önce tamamlanacak” dedi.

Reklam
Reklam

Bisiklet yolunun birinci etabının ardından ikinci etabında da çalışmaların yakında başlayacağını söyleyen Doğan, “Bu işe başlayalı 4 yıl oldu Allah nasip kısmet ederse her yıl bu bisikletleri dağıtacağız. Bizde inşallah bisiklet kullanımında istediğimiz noktaya geleceğiz. Çevre Orman ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, önümüzdeki günlerde ilimize gelerek Türkiye’ye örnek olması için pedal çevirecek“ şeklinde sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından öğrencilere bisikletleri teslim edildi. Öğrenciler de Doğan’a çiçek vererek teşekkür ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: