Öğrencilerde Vali Başköy'ü ziyaret

Matematik Olimpiyatlarında Derece Alan Öğrenciler Vali Başköy'ü Ziyaret Etti

Matematik Olimpiyatlarında derece alan Çorum Özel Samanyolu Koleji öğrencileri Vali Sabri Başköy'ü makamında ziyaret ettiler. Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Çorum Özel Samanyolu Koleji İlköğretim Müdürü Erdal Öğülmüş'te hazır bulundu.

Çorum Özel Samanyolu Koleji öğrencileri, Amerika'nın Lincoln eyaletinde bulunan Nebraska Üniversitesi ve ABD Matematik birliği tarafından bu yıl 28’.si düzenlenen ‘Dünya Matematik Olimpiyatı’nda 4 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya kazandı.

28. AMC-8 (American Mathematics Competitions) Uluslararası İlköğretim 8. sınıflar arasında yapılan Matematik Olimpiyatları'na bu yıl 86 ülkeden toplam 420 bin öğrenci katıldı. Uluslararası Matematik Olimpiyatlarının ülkemizdeki sınav merkezi olan ODTÜ'de sınava giren öğrencilerin cevap anahtarları Nebraska Üniversitesi'ne gönderilmesinin ardından yapılan değerlendirmelerin sonucu, Çorum Özel Samanyolu Koleji öğrencileri, İpek Erdemli Töre Kut Erdoğan, Zehra Nur Atancan, İbrahim Eroğlu(Altın) Sefa Mert Yıldırım (Gümüş) ve Feyza Müjgan Akdoğan (Bronz) madalya almaya hak kazandı.

Reklam
Reklam

Başarılarından dolayı öğrencileri kutlayan Vali Başköy, esas başarının devamlı olan olduğunu ifade ederek, bundan sonraki hayatlarında da aynı başarıyı sürdürmelerini istedi ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: