Öğrencilerden Geri Dönüşüm Defilesi

Karaman'da, ilkokul öğrencileri atık plastik maddelerden yapılmış defile sundu.İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Karaman...

Karaman'da, ilkokul öğrencileri atık plastik maddelerden yapılmış defile sundu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Karaman Belediyesi ve Yunus Emre Kültür Vakfının desteklediği “Meslek Liseleri Karaman’ı Temizliyor” etkinliği Aktekke Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı. Nefise Sultan Kız Meslek Lisesi, Otelcilik Turizm Meslek Lisesi, Temizel-Ünlü Teknik ve Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nden oluşan altı meslek lisesinin yürüteceği ve eğitim öğretim yılı sonuna kadar devam edecek etkinlikle Karaman ve çevresindeki plastik atıklar toplanacak, plastik atıkların çevreye ve insan sağlığına verdiği zararlar konusunda farkındalık oluşturulacak.

Reklam
Reklam

Aktekke Meydanı’nda düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, insanların temiz ve sağlıklı mekanlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri, öğrencilerin ve halkın temiz çevre bilincine sahip olmaları amacıyla böyle bir etkinliği başlattıklarını bildirdi. Sultanoğlu, “Eğitimin yegane göstergesi sayısal değerler değildir. İnsanın kendine, çevresine ve tabiata gösterdiği saygı da eğitimin önemli göstergelerindendir. Bizler hem kültürümüz, hem de eğitimimiz gereği tabiata saygı göstermek, onu korumak durumundayız. Üzerinde yaşadığımız tabiat bizlere emanettir. Bizler bu emaneti koruyarak bizden sonraki nesillere bırakmakla görevliyiz. Ümit ediyoruz ki, öğrencilerimizin burada başlattıkları gönüllü toplum hizmeti çalışması daha temiz, daha sağlıklı bir Karaman için bir başlangıç olur ve tüm Karaman’a yayılır" dedi.

Programda 85 Milli Egemenlik İlkokulu öğrencileri, atık plastik maddelerden yapılmış bir defile sundu. Defile sonrası meslek lisesi öğrencileri belediye tarafından tahsis edilen otobüslerle temizlik yapacakları alanlara gitti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: