Öğrencilerden Görme Engellilere Özel Ayakkabı Ve Baston

Erzincan'da 2 lise öğrencisi, cisimlerin uzaklığına göre ses çıkartıp görme engellilere kolaylık sağlayan ayakkabı ve baston üretti.

Erzincan'da 2 lise öğrencisi, cisimlerin uzaklığına göre ses çıkartıp görme engellilere kolaylık sağlayan ayakkabı ve baston üretti.

Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde okuyan öğrenciler, görüntü ve ses sistemleri alanında hazırladıkları projeleri, yıl sonu nedeniyle sergiledi. Sergide en büyük ilgiyi, görme engelliler için tasarlanan, uyarı sistemli ayakkabı ve baston gördü.

Ayakkabı ve baston içerisine yerleştirilen sensör, kullanıcının önünde bulunan cisimlerin yakınlığına göre, pilden aldığı güç ile sesli uyarı veriyor. Bu sistemle, görme engellilerin önündeki cisimlere takılmasının önlenmesi amaçlanıyor.

Reklam
Reklam

Sensörlü ayakkabıyı tasarlayan Sedat Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sistemle görme engelli kişinin önüne çıkan engelleri fark etmesine yardımcı olması için tasarladığını söyledi. Ayakkabının önüne bir engel çıkınca, kullanıcısını sesle ikaz ettiğini dile getiren Yılmaz, küçük güç kaynağıyla çalışan sistemi geliştirmeye gayret göstereceğini bildirdi.

Bastonu tasarlayan Yasin Fatih Çapar da, görme engellilere yardımcı olmayı hedeflediğini, onların yaşamını kolaylaştırmak için bu projeyi hayata geçirmeyi planladığını aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: