Öğrencilerden Hafıza Gösterisi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de özel bir etüt merkezinin eğitim etkinliğine katılan öğrenciler, çeşitli hafıza gösterileri sundu.

Kayseri'de özel bir etüt merkezinin eğitim etkinliğine katılan öğrenciler, çeşitli hafıza gösterileri sundu. Beyin Gücü Etüt Merkezi'nce Doğa Koleji'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan hızlı okuma, algılama, mental aritmetik eğitmeni Sevda İnanç, öğrencilerin okul ödevlerine destek vermenin yanı sıra hızlı okuma, formülsüz mental aritmetik ve İngilizce eğitimine de yardımcı olduklarını söyledi. Mental eğitiminin 3-13 yaş arası çocukların mevcut zeka potansiyellerini üst düzeyde kullanmalarına yardımcı olan bir zihin eğitim programı olduğunu anlatan İnanç, programla öğrencilerin iki zihin eğitim programını bir arada aldıklarını belirtti. Eğitim hakkında bilgi veren İnaç, "Birinci zihin eğitim programında formülsüz, çoklu zeka sistemine dayalı olarak belli bir metotla hazırlanmış kaynaklar eşliğinde öğrenciler dört işlem becerisini kazanıyor. İkinci zihin eğitim programında ise ondalıklı sayılar, kareköklü sayılar, üslü sayılar, oran-orantı, denklemler, muhakeme soruları gibi matematik müfredatına paralel birçok konunun eğitimini alıyorlar. Bu eğitim neticesinde öğrenciler beyinlerinin sağ ve sol lobunu birlikte kullanmayı öğreniyorlar" diye konuştu. Etkinlikte, öğrenciler kısa süre içinde birden fazla sayıyla hafızadan hesaplama yaptılar. Öğrenciler hızlı okuma alanında sergiledikleri becerileriyle de dikkati çekti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz