Öğrencilerden Kahta Kaymakamına Ziyaret

Sportif alanda yaptıkları projelerle adından söz ettiren Adıyaman’ın Kahta İlçesine bağlı Damlacık Köyü Ortaokulu öğrencileri...

Sportif alanda yaptıkları projelerle adından söz ettiren Adıyaman’ın Kahta İlçesine bağlı Damlacık Köyü Ortaokulu öğrencileri ve yöneticileri Kahta Kaymakamı Metin Esen’i ziyaret etti.

Okulu Müdürü Mehmet Ali Çetin ziyarette yaptığı açıklamada, “Damlacık Ortaokulu olarak üç yıldır uyguladığımız bu projemiz sayesinde tahmin edemeyeceğiz bir şekilde meyvelerini alıyoruz. Okulu öğrencilerimiz için hayat alanı haline getirmek için ‘Damlacık’ta güzel şeyler oluyor’ sloganı ile sosyal kültürel ve sportif projemizi uygulamaya geçirdik. Bu projemiz ile birlikte 282 öğrenci mevcudumuzun 110’unu masa tenisi, tüylü top, voleybol, satranç ve atletizm branşlarında lisanslı sporcu yaptık. Toplam bu etkinliklerde ilgilenen öğrenci sayımız 160’a ulaşmıştır. Bu tablo okulumuzdaki öğrenci sayımızın yüzde 56’sının çeşitli branşlarda faaliyetlere devam ettiğini göstermektedir. Bu projemiz ile birlikte spora yeteneği olan öğretmenlerimizi Türkiye’nin çeşitli İllerinde açılan antrenörlük kurslarına göndererek antrenörlük belgesi almasını sağladık. Böylelikle öğrencilerimiz akranlarıyla birlikte dostça oynamayı, kaybetmeyi, kazanmayı, hile ve haksızlığın karşısında durmayı, sorumluluk sahibi olmayı, kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeyi, topluma ve çevre sorunlarına duyarlı olmayı öğrendiler” dedi.

Reklam
Reklam

Ayrıca okulun bulunduğu köyde sahip olunan tarihi eserlerin ve kültürel varlıkların farkına varılarak tarihi bilincin kazanılması amacıyla da ‘Geçmişimizi Yaşatıyoruz’ projesi de uygulamaya geçirildiğini ifade eden Çetin, “Proje kapsamın eğitim bölgesindeki tüm köyler ziyaret edilip toplantılar düzenlendi. Yapılan bu toplantılarda bu projenin köylülerin projesi olduğu anlayışı geliştirilerek projeye katılımlar sağlandı. Öğretmen ve veliler ile ortak bir ekip kurularak çürümeye ve kaybolmaya yüz tutmuş atalarımızın tarım ve ev işlerinde kullandıkları aletler köylerden toplanarak okul koridorunda sergilendi. En son eski su değirmenlerinin malzemeleri toplanılmaya çalışılarak sergilenmesi planlanıyor” dedi.

Kahta Kaymakamı Metin Esen ise, “İlçemiz ve köylerinin sahip olduğu tarihi güzellikleri eğitim gören nesillerin dikkatlerine sunulması çok yerinde bir çalışma. Tarihin bir parçası olan eserlerin tanınması aynı zamanda o eserlerin kullanıldığı ortamın da tanınması demektir. Bu açıdan yapılan çalışmayı takdir ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: