Öğrencilerden Öğretmenleri Için Eylem

MERSİN (AA) - Silifke ilçesinde bir grup ilkokul öğrencisi, tayini çıkan öğretmenlerinin okuldan gitmemesi için eylem yaptı.

Silifke ilçesinde bir grup ilkokul öğrencisi, tayini çıkan öğretmenlerinin okuldan gitmemesi için eylem yaptı. Kabasakallı İlkokulu öğrencileri, okula geldiklerinde öğretmenlerinin norm fazlalığı nedeniyle başka okula gönderildiğini öğrendi. Öğretmenlerinin gitmemesini isteyen öğrenciler, okul önünde toplanarak "Öğretmenler gitmesin", "Öğretmen istiyoruz", "Öğretmenimizi geri istiyoruz" yazılı döviz taşıyarak eylem yaptı. Veliler de öğrencilere alkışla destek verdi. Bazı veliler, çocuklarının, öğretmenleri gittiği için birleştirilmiş sınıflarda eğitim görmek zorunda kalacağını savundu. Öğrencilerin çoğunun daha alfabeyi öğrenemeden öğretmenlerinden ayrılmak zorunda bırakıldığı öne süren veliler, yetkililerden sorunun çözülmesi için destek istedi. Öte yandan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Milli Eğitim Bakanlığının "norm kadro" belirleme sistemi kapsamında merkezde başka okulda eksik olduğu için 2 öğretmenin görev yerlerinin değiştiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: