Öğrencilerden Örnek Çevre Duyarlılığı

Salihli İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencileri, tarım alanlarında çevre temizliği ile çevreye zarar veren atıkları...

Salihli İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencileri, tarım alanlarında çevre temizliği ile çevreye zarar veren atıkları topladılar.

Toplumsal proje kapsamında gerçekleşen çevre yürüyüşüne 2. sınıf öğretmeni Şerafettin Cihan rehberlik yaptı. Ellerinde eldivenleri ve çöp torbaları ile okullarının çevresinde yer alan tarım alanlarında atıkları toplayan öğrenciler adeta geleceğe zarar veren bir manzara ile karşılaştılar. Tarım alanlarında, toprakla asla temas etmemesi gereken ilaç atıkları, piller ve kırık şişeler ile karşılaşan öğrenciler çok üzgün olduklarını söylediler.

Reklam
Reklam

Topladıkları atıklar ile okullarına dönen öğrenciler, “Topladığımızın atıkların doğadan yok olması için yüzyıllar geçmesi gerektiğini derslerimizde işledik ve öğrendik. Ancak büyüklerimizin doğaya verdiği zararı görünce çok üzüldük. Biz çocuklar güzel bir dünya istiyoruz. Ancak yetişkinler bizim gösterdiğimiz özeni göstermiyorlar“ dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz