Öğrencilerden projeye destek

MUĞLA (İHA) - Fethiye Belediyesi tarafından 2000 yılında başlatılan Fethiye Katı Atık Geri Dönüşüm Projesi kapsamında görev alan 15 çevre gönüllüsü öğrenci, proje sorunlarını ve şimdiye kadar yapılanları anlatmak üzere Fethiye Kaymakamı Cengizhan Aksoy'u ziyaret etti.

Fethiye Belediyesi geri kazanım projesinde görev alan çevre gönüllüsü öğrenciler, "Projemiz 2000 yılında başladı. Bizler kendimize göre Fethiye'de değişik bölümleri pilot bölge olarak seçtik. Bunlardan birisi adliye oldu. Öbür kısımlar ise Çarşı Caddesi ve Atatürk Caddesi oldu. Pilot bölgelerimizde tüm esnafları dolaşarak geri kazanımla ilgili broşürler dağıtım geri kazanım maddelerini tanıttık. Şimdi ise bu projeyi Fethiye Hükümet Konağı'nda uygulamak istiyoruz. Sizlerden destek istiyoruz" diye projelerini anlattı.

Reklam
Reklam

Fethiye Belediyesi Geri Kazanım Projesi Soromlusu Berna Şahin, "Projemiz 20 Mayıs 2002'de yaz uygulamasına başladı. Haftada 15 bin kilogram geri kazanım maddesi toplanıyor. Şu ana kadar toplanan ise 180 bin kilo oldu. Bunun için atıklarımızın eğitim bursu olarak geri dönmesini istiyorsanız normal çöplerle geri kazanım çöplerini ayırmalıyız. Bunun yanı sıra şu ana kadar halkımızdan çok büyük destek aldık" dedi.

Fethiye Kaymakamı Cengizhan Aksoy da "Sizleri kutluyorum. Siz geri kazanım projesiyle çevre kirliliğini önlüyor, ekonomiye katkı sağlıyor, çöp miktarını azaltıyor, çöplük alanlarını küçültüyorsunuz. Doğal kaynaklarımızın bozulmadan gelecek nesillerimize ulaşmasını sağlamaya çalışıyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyor, bu projenize elimizden geldiği kadar tüm desteğimizi sunmaya çalışacağız. Bu çalışmalarınızın büyüklere örnek olmasını diliyorum. Bize düşen görevi yapmaya hazırız" dedi.