Öğrencilerden Sessiz Eylem

Bursa'da, Fatih Lisesi öğrencileri, okullarının Anadolu lisesine dönüştürülmesi için eylem yaptı. Protesto için geldikleri okulda...

Bursa'da, Fatih Lisesi öğrencileri, okullarının Anadolu lisesine dönüştürülmesi için eylem yaptı. Protesto için geldikleri okulda ehliyet sınavı olduğunu gören öğrenciler, adayların rahatsız olmaması için kısık sesle slogan atıp eylemlerini kısa tutmak zorunda kaldı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesindeki Fatih Lisesi öğrencileri, okullarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imam hatip lisesine dönüştürülmesine tepki olarak toplandı. Fatih Lisesi'nin Anadolu lisesine dönüştürülmesini isteyen onlarca öğrenci ve veli okulda bir sınav olduğundan habersizdi. Ehliyet imtihanında ter dönen adayları rahatsız etmemek için okulun dışındaki yeşillik alanda toplanan öğrenciler, pankart açarak taleplerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Fatih Lisesi öğrenci temsilcisi Hülya Köseoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013-2014 eğitim öğretim yılında genel liselerinin Anadolu veya meslek lisesine dönüştürüleceğini ifade ederek, "Fatih Lisesi, son yıllarda hızlı bir nüfus artışının görüldüğü Gölyazı'dan Odunluk'a kadar olan bölgede 17 ilköğretim okulundan gelen mezunları almaktadır. Bizim çevremizde ise bir tek Çamlıca Anadolu Lisesi bulunmaktadır. Bizim okulumuzun da kapatılmasıyla Çamlıca Anadolu Lisesi, ihtiyacı kesinlikle karşılayamayacaktır. Bu yüzden, biz öğrenci ve veliler olarak Fatih Lisesi'nin Anadolu lisesine dönüştürülmesi için yetkililerden yeniden durum değerlendirmesi yapmasını istiyoruz" dedi.

Ellerinde pankartlarla gelen öğrenciler, ehliyet sınavı için ter döken adayları rahatsız etmemek için gürültü yapmadan slogan atarak taleplerini dile getirdi. Bazı öğrenciler okullarının imam hatip lisesine çevrileceğini duyduklarını ifade ederek, "Biz okulumuzun Anadolu lisesine dönüştürülmesini istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: