Öğrencilerden Takı Ve Grafik Tasarım Sergisi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Kız Meslek ve Teknik Meslek Lisesi öğrencileri tarafından yıl içinde yapılan takı...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Kız Meslek ve Teknik Meslek Lisesi öğrencileri tarafından yıl içinde yapılan takı ve grafik çalışmaları sergilendi.

El Sanatları Teknolojisi ile Grafik ve Fotoğraf Alanı öğrencileri tarafından yapılan 85 adet takı ile 75 adet grafik tasarımının yer aldığı sergi Kent Müzesi'nde açıldı. Serginin 21 Mart 2013 tarihine kadar açık olacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ve davetlilerin katıldığı sergi açılışında konuşan Kız Meslek ve Teknik Meslek Lisesi Müdürü Salise Ayhan, "Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımızdan olan iğne oyalarımız, boncuk oyalarımız, dokuma ve keçelerimizin gün yüzüne çıkartılması ve yeni nesillere tanıtılmasını arzu ediyoruz. Bu sanatlar modernize edilerek günlük hayatta kullanılabilecek aksesuarlar haline getirildi. Sergimizde 85 adet takı ve bunlardan ilham alınarak yapılan 75 adet grafik tasarımı mevcuttur” dedi.

Reklam
Reklam

Ayhan, eğitimin sadece okulda ders işlemek değil, aynı zamanda öğrencilerin sosyalleşme üretebilme ve topluma faydalı çalışmalar yapabilmelerini sağlayabilme süreci olduğuna işaret ederek, “Bu çalışmamızla öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunduğumuz gibi bir yandan da geleneksel el sanatlarımızı yaşatıyoruz. Çünkü bu çalışmalar sergi sonrası satışa sunulacak ve talep olduğu takdirde sipariş alınarak da çalışılacak. Bu şekilde öğrencilerimiz de şimdiden üretime katılmış olacak" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: