Öğrencilerden tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması için tiyatrolu eylem

İstanbul Beyoğlu'nda Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup öğrenci Ankara’da Hopa olaylarını protesto gösterisinde gözaltına alınarak...

İstanbul Beyoğlu'nda Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup öğrenci Ankara’da Hopa olaylarını protesto gösterisinde gözaltına alınarak tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması için eylem yaptı. Galatasaray Meydanı’nda toplanan öğrenciler, tutuklanmalarının üzerinden 50 gün geçen arkadaşlarının biran önce serbest bırakılmasını istedi. Öğrenciler, hazırladıkları tiyatro gösterisiyle de arkadaşlarının gözaltı ve tutuklama süreçlerinde var olduğunu öne sürdükleri hukuksuzluklara dikkat çekti.
Aralarında bazı sanatçı ve akademisyenlerin de bulunduğu Öğrenci Kolektifleri üyesi yaklaşık yüz kişilik grup, Ankara’da tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması isteğiyle Galatasaray Meydanı’nda toplandı. ‘Sokağı özgür bırak’ yazılı tişörtler giyen öğrenciler ‘Üniversiteliler 50 gündür tutsak, sokağı özgür bırak’ yazılı pankart ile‘Yumurtacılar içeride isyan her yerde’, ‘Sokağı özgür bırak’, ‘Yumurtacılar için sayıyoruz 50 gündür özgürlük arıyorlar’, ‘Üniversiteliler çıkacak özgür kalacak’ yazılı dövizler taşıdı.
Öğrencilere destek vermek için gelen Sinema Sanatçısı Altan Gördüm söylenecek fazla bir şey olmadığını belirterek, öğrencilerin tüm söylediklerine katıldığını ifade etti. Tutuklu bir öğrenci velisi ise kızının 50 gündür cezaevinde olduğunu hatırlatarak, bir an önce serbest bırakılmasını istedi.
Konuşmaların ardından Öğrenci Kolektifleri Tiyatro Grubu, öğrencilerin gözaltına alınmalarındaki hukuksuzluklara dikkat çekmek için bir tiyatro oyunu sergiledi.
Eylemin son kısmında hazırlanan basın açıklamasını okuyan Neval Köse, 31 Mayıs 2011’de Başbakan’ın Hopa mitinginde yaşanan olayları hatırlatarak, “Hopa’da yaşamını yitiren Öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümü tüm Türkiye’de protesto edildi. Bu protestolarda onlarca gözaltı ve hukuku altüst eden tutuklamalar yaşandı. Tüm Türkiye’de Hopa olaylarını protesto eden 36 kişi 'terör örgütü faaliyetlerine katkıda bulunmak, kamu malına zarar vermek, 2911’e muhalefet etmek' suçlarından gözaltına alınarak tutuklandı.” dedi.
Tutuklananlar arasında Öğrenci Kolektifleri üyesi 10 arkadaşlarının bulunduğunu hatırlatan Köse, gözaltı ve tutuklama süreçlerinin hukuksuzluklarla dolu olduğunu öne sürdü.
‘Özgür Bırak’ sloganıyla herkesi sokağa davet eden Köse, “Bugün 10 Öğrenci Kolektifi üyesi arkadaşımızın da aralarında bulunduğu tutuklamaların 50. günü. Bu ülkenin sokakları özgür bırakılana kadar, tutuklular serbest bırakılana kadar, bu ülke yaşanabilir ve özgür olana kadar sokakta olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz