Öğrencilerden Vali Güvenç’e Teşekkür Mektubu

Şanlıurfa İli Kültür Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından, “Gezelim Görelim Öğrenelim Projesi” ile...

Şanlıurfa İli Kültür Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından, “Gezelim Görelim Öğrenelim Projesi” ile Halfeti Tekne Turu, Birecik Kelaynak Kuşlarının tanıtımı ve Gaziantep Hayvanat Bahçesi ile Harikalar Diyarı gezen çocuklar yazdıkları mektupla Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’e teşekkür ettiler.

Örencik Köyü Bakır Kaçar Ortaokulu sekizinci sınıf öğrencileri adına kaleme alınan ve "Sayın Vali Babamıza" başlığıyla başlayan mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Emir ve talimatlarınızla ŞURKAV tarafından Gezelim Görelim Öğrenelim kapsamında Birecik, Halfeti ve Gaziantep gezisine katılmamızı sağladınız. Sayenizde yurdumuzun değişik, tarihi ve turistik güzel yerlerini gezerek bilgi ve kültürümüzü arttırdık. Daha önceleri sadece kendi köyümüzü dünyanın merkezi sanırken, bu geziden sonra ülkemizin ne kadar güzel ve ne kadar büyük olduğunun az çok farkına vardık. Bize bu imkanları sağladığınızdan dolayı Göbeklitepe mevkii Örencik Bakır Kaçar Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri olarak saygılar sunar, ellerinizden öperiz.”

Reklam
Reklam

10 Nisan-10 Mayıs 2013 tarihleri arasında ŞURKAV tarafından yürütülen “Gezelim Görelim Öğrenelim Projesi” kapsamında Şanlıurfa genelinde dezavantajlı bölgelerde eğitim ve öğrenim gören, ortaokul son sınıf öğrencilerinden oluşan 4 bin 500 öğrenci kültür ve tabiat varlıklarını gezmiş, çocukların “kültürel bilgi”ye erişmeleri ve “koruma bilinci”ne ulaşmaları amaçlanmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: