Öğrencilerden Van yararına sergi

Malatya Özel Rahime Batu İlköğretim Okulu öğrencilerinin el emeği eserlerinin sergilendiği ‘Görsel Sanatlar Sergisi’ Malatya...

Malatya Özel Rahime Batu İlköğretim Okulu öğrencilerinin el emeği eserlerinin sergilendiği ‘Görsel Sanatlar Sergisi’ Malatya Park Alışveriş Merkezi’nde törenle açıldı.

Malatya Park fuayesinde gerçekleştirilen serginin açılış törenine Malatya Valisi Ulvi Saran, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Beşer Eğitim Kurumları yöneticileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Görücüye çıkan eserlerin satışından elde edilen gelirin Van’daki depremzedelere gönderileceği serginin açılışında konuşan Vali Ulvi Saran, öğrencilerin fen, matematik gibi bilimlerin yanı sıra sosyal ve sanatsal içerikli çalışmalara yönelmelerinin önemine değindi. Öğrencilerin yaptıkları çalışmaların Van'daki depremzedelere gönderilecek olmasının da çok değerli bir düşünce olduğunu dile getiren Saran, öğrencileri ve öğretmenleri anlamlı davranışlarından dolayı kutladı.

Reklam
Reklam

Beşer Eğitim Kurumları Zeki Göçer, eğitimde sadece fen, matematik, sosyal bilgilerin yanında sanatsal çalışmalara da ağırlık verdiklerini dile getirdi. Yetenekli öğrencilerin kendilerini ifade edebilmeleri için her türlü olanağı sağlamaya çalıştıklarını belirten Göçer, öğrencilerin çok yönlü yetişmelerini sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Göçer, öğrencilerin eserlerini yaptıktan sonra satarak Van'daki depremzedelere yardım yapmayı kendilerinin teklif ettiğini, satışa sunulan eserleri Van’a göndereceklerini anlattı.

Malatya Park AVM Genel Müdürü Ali Günaçar, anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Serginin açılışına Somali'den Malatya'ya eğitim için gelen öğrenciler de katıldı. Saran, Somalili öğrencilerle bir süre sohbet etti. Daha sonra, Saran ile diğer katılımcılar sergiyi gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz