Öğrencilerden YÖK karşıtı eylem

İSTANBUL (İHA) - YÖK Yasa Tasarısı'na ilişkin tartışmalar sürerken, Beyazıt Meydanı'nda toplanan üniversite öğrencisi bir grup, AK Parti Hükümeti'ni protesto ederken, Irak'taki işgalin ve işkencenin bir ön önce son bulmasını istedi.

Öğle saatlerinde, ellerinde "Katil NATO işkencesi Blair ülkemizden defol-üniversite öğrencileri" yazılı pankartla İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nden çıkan bir grup öğrenci, tramvay durağından Beyazıt Meydanı'na kadar yürüyen başka bir grupla biraraya geldi.

Burada yeni YÖK Yasa Tasarısı ve hükümet aleyhine slogan atarak marş söyleyen yaklaşık 80 kişi, Irak'taki işgal ile işkencenin son bulması için ABD ve İngiltere'yi de protesto etti. Grup adına yapılan basın açıklamasında, "AK Parti iktidarının imam-hatip liselerine ilişkin üniversite sınavındaki katsayı düzenlemesini de içeren YÖK Yasa Taslağı Meclis'te kabul edildi. YÖK Yasası tartışmaları Cumhurbaşkanı Sezer'in onayı aşamasında da sürecek. Bugüne kadar sürdürülen tartışmalarda, eğitimin temel bileşenleri dışında herkes konuştu. Bir taraftan AK Parti iktidarı halkı demokratikleşme masallarıyla aldatırken, diğer taraftan YÖK ve bazı üniversite rektörleri laikliği savunma kılıfıyla iktidar kavgasını sürdürüyor. Bugün aynı zamanda ABD'nin Irak'taki işgal-işkence ortağı İngiltere'nin katil Başbakanı ülkemize geliyor. Bugün ülkemiz topraklarına adımını atan Blair, Irak'a saldırının başlangıcından bu yana aktif rol almış. Katliamlara işkencelere ve her türlü insanlık dışı yöntemlere başvurmuştur. İşgalci İngiltere ve katil ABD Irak halkını teslim alamayacak. YÖK Yasası geri çekilsin, işkenceci Blair ülkemizden defolsun" denildi.

Reklam
Reklam

Polis, gösteri sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.