Öğrencilere Altın Öğüt

Muhasebe bölümünde eğitim gören lise öğrencilerine yaz döneminde staj yapmaları tavsiyesinde bulunan BSMMMO yöneticileri, "Stajınızda...

Muhasebe bölümünde eğitim gören lise öğrencilerine yaz döneminde staj yapmaları tavsiyesinde bulunan BSMMMO yöneticileri, "Stajınızda bilgi sahibi olmak ve tecrübe kazanmak istiyorsanız muhasebe bürolarını tercih edin. Notu ve ücreti asla göz önünde bulundurarak staj yapmayın. Muhasebe büroları bu işin mutfağıdır" dedi.

Osmangazi Ticaret Meslek Lisesi 'Bilgisayarlı Muhasebe Bölümü' 11'inci sınıf öğrencileri, Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nı (BSMMMO) ziyaret etti. BSMMMO Başkan Yardımcısı Özcan Dilekyiğit, Yönetim Kurulu Sekreteri Servet Kuru ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çevdir'in de hazır bulunduğu ziyarette öğrencilere meslek hakkında bilgi verildi. BSMMMO Konferans Salonu'nda, Osmangazi Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Hüseyin Üçüncü, Bilgisayarlı Muhasebe Alan Şefi Fatma Otsay ve bölüm öğretmenlerinin de katıldığı bilgilendirme toplantısında ilk olarak BSMMMO Yönetim Kurulu Sekreteri Servet Kuru söz aldı.

Reklam
Reklam

"Biz sizleri meslek mensubu adayı olarak görüyoruz" diyen BSMMMO Sekreteri Servet Kuru, Osmangazi Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine şunları söyledi: "Teknolojiyi çok iyi kullanın. Emeğinizi esirgemeyin. Bunların size geri dönüşü mutlaka olacaktır. Yapabileceğiniz işin en iyisiniz yapın. Asla, durumu idare eden, günü kurtaran bir çalışma zihniyeti içerisinde olmayın. Yapabileceğinizin en iyisini yaparsanız, bunlar sizin önünüze ileriki süreçte mutlaka artı olarak çıkacaktır."

Servet Kuru, "Notu ve ücreti göz önünde bulundurarak staj yapmayın. Muhasebe büroları, bu işin mutfağıdır. Ben öğrencilere, şirketlerdense muhasebe bürolarında staj yapmalarını tavsiye ediyorum. Büyük şirketlerde iş fabrikasyona dönüşmüş durumda. Bir kişi sadece cari hesaplarla, bir kişi sadece stoklarla, bir kişi sadece satışla uğraşıyor. Bizim ofislerimizde ise şirket kuruluşlarından kapanış noktasına, tasfiye işlemlerinin sonuçlanmasına kadar her aşamasında çalışılıyor. Bu süreçte, dönem içersindeki beyannamelerin hazırlanması, kayıtların yapılması, raporlanması, kurumlarla ilişkiler, yazışmalar… Bürolarda bunların hepsinin bizzat içinde olur ve verimli bir staj dönemi geçirirsiniz." dedi.

Reklam
Reklam

Osmangazi Ticaret Meslek Lisesi 'Bilgisayarlı Muhasebe Bölümü' öğretmenlerinin de katıldığı ziyaret programının devamında öğrenciler, BAOB Yerleşkesi BSMMMO binasında bulunan muhasebe müzesini de gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: