Öğrencilere ateş açıldı

BAĞDAT (İHA) - Irak'taki koalisyon askerleri, bugün başkent Bağdat'ta yola yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu hasar gören askeri aracı yakan öğrencilere ateş açtı. Olayda yaşları 15-16 olan beş öğrenci hayatını kaybetti.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Bağdat'ın merkezindeki El Kanad Caddesi üzerinde yerleştirilen bomba, koalisyona ait askeri bir aracın geçtiği sırada patladı. Patlama sonucu hasar gören araçta bulunan koalisyon askerleri bir başka araçla bölgeyi terk ettikleri sırada, terk edilen hasarlı aracı olay yeri yakınındaki bir ortaokulun öğrencileri yakmak istedi.

Reklam
Reklam

Aracın güvenliğini sağlamak üzere bölgeye gönderilen koalisyon askerleri, aracı yakmakta olan öğrencilerin üzerine ateş açtı. Ateş sonucu beş öğrenci hayatını kaybederken, 7-8 kadar öğrenci de askerlerce gözaltına alındı.

Hasar gören araçta bulunan askerlerden ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmazken, olayı görüntülemek isteyen bir basın mensubunun da askerlerin hedefi olarak yaralandığı iddia edildi.

Olayı basın mensuplarına anlatan Sabah Casin adlı Iraklı bir görgü tanığı, olayın TSİ 09.00 sıralarında meydana geldiğini ve koalisyon askeri aracının yere yerleştirilen bombanın patlaması sonucu zarar gördüğünü söyledi.

Terk edilen askeri aracın bölgedeki ortaokul öğrencileri tarafından yakıldığı sırada, bölgeye gelen koalisyon askerlerinin öğrencilerin üzerine ateş açtığını belirten Casin, olayda beş öğrencinin hayatını kaybettiğini, ölen bir öğrencinin adının da Hasan Selah olduğunu söyledi.