Öğrencilere broşürlü terör uyarısı

YOZGAT (İHA) - Yozgat Emniyet Müdürlüğü, üniversiteye yeni başlayacak öğrencileri kötü alışkanlıklardan ve terörden korumak amacıyla broşür dağıtıyor.

Yozgat Emniyet Müdür Vekili Nevzat Arabacı, üniversite hayatına başlayan gençleri kötü alışkanlıklardan ve terörden korumak için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından broşür bastırıldığını belirtti. Arabacı, "Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerimize bu broşürlerden dağıtıyoruz. Amacımız, öğrencilerimizi, üniversiteye ilk adımlarında karşılaşabilecekleri terörle ilgili bilgilendirmek ve yanlış yöne sapmalarını engellemektir" dedi.

Reklam
Reklam

Arabacı, broşürde öğrencilerin, terör örgütleri tarafından nasıl aldatıldıkları ve öğrencilere yaklaşım tarzlarının anlatıldığını ifade ederek, öğrencilerin illegal oluşumlara,

onların zararlı fikir ve eylemlerine alet olmamak için, kendi geleceğine ve ülkenin geleceğine sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

Üniversite öğrencilerine uyarılarda bulunmak üzeren bastırılan broşürde, bir illegal oluşumun gençleri kullanmak için yürüttüğü faaliyetler şöyle sıralanıyor:

"- Örgüte katmayı planladıkları öğrencinin aile yapısı, zaafları, arkadaşları ve gelir düzeyi hakkında bilgi toplar.

- İnsan psikolojisi ve propaganda teknikleri hakkında eğitilmiş militanları vasıtasıyla, bir plan dahilinde harekete geçerek çay, sinema, tiyatro, konser daveti, burs ya da

kalacak yer temini gibi konularda yardım sağlama bahanesiyle öğrencilerle sıcak diyaloglar geliştirmeye çalışır. Bu faaliyetlerle gencin sahnesi ve oyuncuları önceden planlanmış bir grubun üyesi olmasını hedefler.

- Belirli arkadaş gruplarının içerisine çekilen öğrencinin, kendi görüşlerini destekler mahiyetteki kitap, gazete ve dergileri okutturmak suretiyle düşünce boyutunu işlemeye çalışır. Bu süreç, duygu boyutunu besleyecek içerikteki müzik, marş ve şiirlerle desteklenir. Bu propaganda süreçlerine maruz kalan öğrenciler artık, 'bu benim kendi iradem, kendi tercihimdir' deseler bile, grup psikolojisi içerisinde dayatılan davranış kalıplarından öteye geçemediklerinin farkında olamazlar.

Reklam
Reklam

- İradesi zayıflatılan öğrenciyi, 'gruptan dışlamak, gruba ihanet etmek' gibi psikolojik baskı unsurlarıyla tehdit etmek suretiyle bireysel ya da toplumsal eylemlere katılmaya zorlar. Bu zorlamalarla, öğrencinin polis, okul idaresi ya da herhangi bir devlet kurumu ile karşı karşıya gelmesini sağlamayı amaçlar.

- Eyleme katılan öğrenciye, 'artık polis tarafından takip ediliyorsun, polis her yerde seni arıyor' şeklinde korku uyandırıcı ya da 'çok başarılıydın, hakkında hiç takip yok, hiç iz bırakmadın' şeklinde kahramanlık duygusunu körükleyici propagandalarla örgüt elemanı kimliğini benimsetmeyi amaçlar.

- İllegal oluşumların genellikle yabancı devletlerde zevk ve sefa içerisinde yaşayan sözde liderlerinin ve onların insanlık dışı uygulamalarının aracı haline getirilen bireylerin duyguları, düşünceleri ve eleştirme yetenekleri ellerinden alınır. Gencin illegal oluşumların içine girdiği andan itibaren, bireysellik vasfı biter ve neyin iyi, neyin kötü olduğuna örgüt karar verir.

- İllegal oluşumlara, onların zararlı fikir ve eylemlerine alet olmamak için, kendi geleceğine ve ülkenin geleceğine sahip çık. Bu halinle yeryüzünde nefretin değil, sevginin temsilcisi ol."

Reklam
Reklam