Öğrencilere Çevre Bilinci Anlatılacak

Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, ilçedeki okullardaki öğrencilerin çevre bilincinin artırmak amacıyla toplantılar düzenleyeceklerini bildirdi.

Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, ilçedeki okullardaki öğrencilerin çevre bilincinin artırmak amacıyla toplantılar düzenleyeceklerini bildirdi. Türkyılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol gereğince okullarda çevre bilinci adı altında toplantılar düzenleyeceklerini söyledi. Çocukların çevre bilinci kazanabilmesi için konuyla ilgili eğitimlerin okul öncesi dönemden itibaren verilmesi gerektiğini ifade eden Türkyılmaz, şöyle konuştu: "İmzalanan protokolle ilçemizdeki ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören tüm öğrencilerimize çevre bilinciyle ilgili bilgilendirme toplantıları yapacağız. Çocuklarımıza erken yaşlarda çevre bilincinin aşılanması gerekmektedir. Çevre temizliği ilçemizde artık yaşam tarzı haline gelmelidir. Okulda çocuğun çevre bilincinin oluşması için proje çalışmalarına önem verilmelidir. Günümüzde pek çok konuda okullarda öğrencilerce projeler hazırlanmakta, bu sürece sivil toplum kuruluşları dahil olmalıdırlar."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: