Öğrencilere Çevre Bilinci Aşılanıyor

Atakum Belediyesi Çevre Kontrol Müdürlüğü tarafından bastırılarak, ilçede bulunan bütün ilk ve ortaokullara dağıtılan kitapçık...

Atakum Belediyesi Çevre Kontrol Müdürlüğü tarafından bastırılarak, ilçede bulunan bütün ilk ve ortaokullara dağıtılan kitapçık sayesinde, geri dönüşüm, atık yağ ve pil konularında bilinçlendirme çalışması yapılıyor.

“Doğanın Doktoru Sensin, Atıkları Geri dönüştürmeye Ne Dersin” sloganı ile hazırlanan, içinde atık kâğıtlar, plastikler, camlar, metalar, bitkisel atık yağlar ve atık piller konularının işlendiği bir kitapçık bastıran Atakum Belediyesi Çevre Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bu kitapçıkları bölgede bulunan ilk ve ortaokullarda okuyan öğrencilere dağıtmaya başladı.

Reklam
Reklam

İçerisinde geri dönüşümün ne olduğu, kağıt, plastik, metal, cam, pil, bitkisel yağ atıkların nasıl geri kazanıldığının anlatıldığı kitapçıkta ayrıca, eşleştirme, bulmaca, ‘bunları biliyor muydunuz?', 'çözelim öğrenelim’ gibi çocukların ilgisini çekecek ve onlara çeşitli konularda yardımcı olacak bölümler de yer alıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: