Öğrencilere Gelenekleri Anlatmak İçin Aşure İkram Etti

Nazilli Beşeylül İlkokul ve Ortaokulu tarafından düzenlenen aşure gününde, 2 bin kişiye aşure ikram edildi.Kaymakam...

Nazilli Beşeylül İlkokul ve Ortaokulu tarafından düzenlenen aşure gününde, 2 bin kişiye aşure ikram edildi.

Kaymakam Mehmet Okur ve çok sayıda protokol üyesinin katıldığı etkinlik havanın yağışlı olması nedeniyle Belediye Nikah Salonunda yapıldı.

Düzenlenen aşure etkinliğine Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker, TSM Sorumlu Hekimi Dr.Hakan Derici, Milli Eğitim Şube Müdürü Şahin Ünver, MHP Nazilli İlçe Başkanı K.Engin Özcan, Okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü Osman Nalbantoğlu, yaptığı açıklamada aşure etkinliğinin veli ve okul dayanışmasının yanı sıra vatandaşların da kaynaşmasına vesile olduğunu ifade etti. Nalbantoğlu; “Bizler okul olarak Milli ve Manevi değerlerimizi çocuklarımıza aktarmak, başka milletlere özenti içine düşmelerine engel olup, dilimizi en güzel haliyle konuşan ve yazan, inançlarını bilen ve yaşayan; vatan, millet, bayrak gibi değerleri canından aziz bilen, tarihinden dersler çıkaran, geleneklerini yaşayan, şahsiyetli bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Yüzyıllardır milletimiz aşure gününü yaşamakta ve bu geleneği sürdürmektedir. Çocuklarımıza hayat boyu yol gösterecek kaynağın, onlara hiçbir şeyin bozamayacağı güzel adetler kazandırmak olduğu düşüncesinden hareketle bu etkinliği düzenledik. Etkinliğimizin düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Türkçe Öğretmeni Nilüfer Kuyumcu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ali Feyzi Çamoğlu tarafından ney dinletisi gerçekleştirildi. Okul müdürü Osman Nalbantoğlu, öğretmen ve öğrencilerin bu tür etkinlikleri severek yaptığını ve yıl içerisinde birbirinden farklı etkinlikler düzenlediklerini belirtirken, etkinlikte okulun folklor ekibi tarafından gösterilerde sunuldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: